Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892417    








Honlapkeszites

Közszolgáltatások változásáról is döntött az egerszegi közgyûlés

A kötelezõ kéményseprési szolgáltatás és a helyi tömegközlekedés ellátására kiírt pályázatokról, illetve az orvosi ügyelet két újabb településre történõ kiterjesztésérõl is döntött a zalaegerszegi közgyûlés - mondta el pénteki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.
 


Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP) kifejtette: a kötelezõ kéményseprõipari szolgáltatások elvégzésére kiírt pályázaton nyertes Lángõr '94 Kft. látja el a feladatot 2013 júliusáig a városban. Jelezte azt is, hogy Zala megyében januárban infláció körüli mértékben növekednek a kéményseprési díjak - a vidéki településeken nagyobb mértékben, mint Zalaegerszegen - ugyanakkor a társasházaknál csökkennek a fizetendõ díjak.
A város a Zala-Depo Kft.-vel szerzõdik a hulladékgazdálkodási feladatok ellátására, miközben 772 millió forint pályázati forrást szeretne nyerni az évekkel ezelõtt bezárt búslakpusztai hulladéklerakó környezetszennyezésének megszüntetésére. Az 1990-es években osztrák tulajdonba került egykori depón olyan mértékû szennyezõdés maradt, hogy annak felszámolása közel egymilliárd forintba kerül - közölte a polgármester.
Gyutai Csaba szólt arról is, hogy két évre szerzõdik a város a Zala Volán Zrt.-vel a helyi tömegközlekedés biztosítására, ugyanakkor megállapodást kötött az állami tulajdonú céget képviselõ Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ Zrt.-vel. A megállapodás értelmében a város tíz év alatt egyenlõ részletekben, kamatmentesen fizet összesen 250 millió forintot az elmúlt hét év alatt felhalmozott mûködési veszteség rendezésére.
A polgármester elmondta még, hogy a közgyûlés döntése értelmében januártól Zalalövõ és Csöde lakóit is a zalaegerszegi központi orvosi ügylet látja el, miután Zalalövõnek finanszírozási gondjai voltak és orvoshiánnyal is küzdött. A szervezést az Országos Mentõszolgálat végzi, a diszpécserek döntenek arról, hogy az ügyeletes orvost vagy mentõt kell kiküldeni a betegekhez.
A közgyûlés hozzájárulást adott ahhoz, hogy a Zalaegerszeg többségi tulajdonában lévõ Zalavíz Zrt. akvizícióval megvásárolja a részben francia érdekeltségû zalaszentgróti Aquazala Kft.-t. Ezzel a zalaegerszegi szolgáltató eléri a törvényi minimumként meghatározott 150 ezer fõs ellátási körzetet, vagyis a jogszabály életbe lépése után is szolgáltatóként tud mûködni.

 

MTI - Kanizsa



2012-12-22 05:48:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül