Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892239    








Honlapkeszites

Bankszövetség: a bankszektor megkezdte a tranzakciós illeték beszedését

A magyar bankszektor a törvényi elõírásoknak megfelelõen 2013. január elsejével megkezdte a tranzakciós illeték beszedését - közölte a Magyar Bankszövetség az MTI érdeklõdésére.


A pénzügyi tranzakciós illetékrõl szóló törvény az idei év elsõ napján lépett hatályba. A jogszabály szerint a tranzakciós illeték általános mértéke 2 ezrelék, a készpénzfelvételé pedig 3 ezrelék az év elejétõl. A közös - például házastársi - tulajdonú számlák közti pénzmozgás után nem kell illetéket fizetni.
A bankszövetség az MTI megkeresésére hangsúlyozta, hogy a kategóriák különbözõ terhelése elõsegíti, hogy a fizetésforgalom a nemzetgazdasági szinten hatékonyabb elektronikus csatornák felé terelõdjön.
A tranzakciós illeték átvállalásáról, illetve továbbhárításáról minden bank egyedileg döntött - fûzte hozzá a szövetség.
A piac szabályai érvényesülnek, a törvényszerûségek eltérõ megoldásokat eredményeztek - hangsúlyozta Sütõ Ágnes, a Magyar Bankszövetség kommunikációs vezetõje. Ilyen általános mértékû, magas kulccsal bevezetett tranzakciós adó máshol nem jellemzõ, így reális kockázata van annak, hogy egyes, nagy pénzforgalmú ügyfelek tranzakcióikat külföldre viszik - fûzte hozzá.

MTI - Kanizsa



2013-01-03 07:26:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül