Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894729    








Honlapkeszites

KIM: az idén további területeken egyszerûsödik az ügyintézés

A Magyary-program révén az idén további területeken egyszerûsödik az ügyintézés - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) az MTI-vel.


A tárca kifejtette: a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program részeként tavaly elindított egyszerûsítési program célja, hogy csökkenjen a lakosságot érintõ hivatali bürokrácia, kevesebb legyen a papírmunka, a kitöltendõ nyomtatvány, a sorban állás, kiterjedtebb és pontosabb legyen a tájékoztatás, azaz minél egyszerûbbé váljon az ügyintézési folyamat - írta a KIM.
Számos területen bõvülnek az ügyintézés csatornái, elérhetõ lesz az elektronikus ügyintézés, illetve csökken az ügyintézés ideje is. A közlemény szerint több, január elsejével életbe lépett módosítás révén például a családdal, az iskolakezdési támogatásokkal, az ingatlanokkal vagy az állampolgársággal kapcsolatos ügyek intézése is egyszerûbbé válik.
A minisztérium kitért arra, hogy a program végrehajtásában részt vevõ tárcák sorra vizsgálják felül a hatáskörükbe tartozó eljárásokat. A csaknem 230 eljárásra kiterjedõ egyszerûsítési program során eddig több mint 100 eljárást egyszerûsítettek. A változások egy része már hatályos, más részük ebben az évben fog életbe lépni.
Az egyszerûsített eljárásokról bõvebb tájékoztatás olvasható a kormány honlapján (www.kormany.hu).

MTI - Kanizsa
 



2013-01-03 10:33:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül