Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893077    








Honlapkeszites

Oroszok százai ünneplik Hévízen a pravoszláv karácsonyt

Több száz orosz turista ünnepli a pravoszláv karácsonyt ezekben a napokban Hévízen, ahol szombaton várják az ötödik oroszországi charter repülõt - tájékoztatta a fürdõváros önkormányzata az MTI-t.


A Hévíz-Balaton Airport december 29. óta négy orosz chartergépet fogadott már, szombaton pedig a Moskovia Airlines Boeing 734-400-as gépe landol a sármelléki repülõtéren. A négy repülõgéppel összesen csaknem 600 orosz vendég érkezett már, az ötödik további mintegy 150 utast hoz.
A pravoszláv karácsonyi ünnepek idejét Magyarországon töltõ turisták túlnyomó többsége Hévízen foglalt szállást, átlagosan tíznapos tartózkodási idejük várhatóan több mint ötezer vendégéjszakát jelent a város szállodáinak.
Hévíz ebben az évben is kiemelt figyelmet fordít az orosz vendégek kiszolgálására, szokásaik, hagyományaik ápolására. Szerdán kezdõdtek és jövõ keddig tartanak a pravoszláv karácsonyhoz kapcsolódó ingyenes programok, köztük a már hagyományosnak tekinthetõ orosz nyelvû mise, amelyet január 6-án éjszaka tartanak a Szent Lélek Templomban - közölte Hévíz önkormányzata.

MTI - Kanizsa



2013-01-03 22:39:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül