Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893561    








Honlapkeszites

Mozgalmas év várható a Kamaránál

Több tekintetben is sikeres évet zártunk, az idei évet azonban a választásokra készülés jellemzi – hangzott el a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara május végen megtartott küldöttgyûlésén.

– Stabil a szervezet költségvetése, az általunk indított klubok jól mûködnek, és az együttmûködési kezdeményezéseink is kedvezõ fogadtatásra találtak – mondta el Horváth Balázs elnök.


A köztestület a törvényben és az alapszabályban meghatározott céloknak megfelelõen eredményesen tevékenykedett. Ha a számok tükrében nézzük a kamara mûködését, a 2007-es évben negyven rendezvény (szakmai tájékoztató, tréning, kiállítás) valósult meg a Nagykanizsai Kamara szervezésében, nyolcszázötven fõ részvételével. Négyszázhatvannégy vállalkozó vehette át közvetítésükkel a Széchenyi-kártyát.
Magas színvonalú a kamara szakképzés-fejlesztéssel kapcsolatos tevékenysége: kilencvenhét képzõhellyel tartanak kapcsolatot és negyvenhét gyakorlati képzõhelyet akkreditáltak. Jelenleg több mint ötszáz tanulószerzõdést gondoznak. Kilencvenhat tanuló részvételével tizenkét szintvizsgát bonyolítottak le. A mestertanfolyamok eredményességét mutatja, hogy tíz szakmában hetvenkét mester vette át oklevelét az elmúlt évben.
Az idei esztendõre hasonló tevékenységet terveznek. Kiemelten kezelik a régió kamaráival, a városi és térségi önkormányzatokkal, valamint a megyei, regionális fejlesztési tanácsokkal az együttmûködést.
A Nyugat-dunántúli Regionális Kamarai Szövetség soros elnöki tisztét idén a nagykanizsai kamara látja el. A régió öt kamarájával aláírt megállapodás értelmében összehangoltan képviselik a régió gazdaságát az államigazgatás regionális szervezeteinél. Az adóhatósággal, valamint a régió kamaráival közösen készítik el, és idén meg is jelentetik azt a kiadványt, mely a száz legnagyobb vállalkozás adatai alapján a régió gazdasági elemzését mutatja be. A bevált gyakorlat alapján szélesíteni kívánják a vállalkozókat érintõ szakmai fórumok, klubok körét. A 2008-as év kiemelten fontos lesz a kamara életében, hiszen a négyéves ciklus lejártával küldöttek és tisztségviselõk választása következik októberben. Jövõ év januárjában pedig a NAKKIK rendezi a regionális kamarai évnyitó és Minõségdíj átadó ünnepséget Nagykanizsán, amelynek megszervezése is az idei évi feladatok közé tartozik.

B.Zs.



2008-06-09 09:27:41


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül