Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895008    








Honlapkeszites

Százmilliókat nyerhet a Ligetváros

A közgyûlés támogatta a Nyugat-dunántúli Operatív Program Megyei jogú városainak városrehabilitációs témájú kiemelt projektjavaslataihoz címû projekt elõkészítését, így megvalósulhat a Ligetváros rehabilitációja. Az igényelhetõ támogatás összege minimum 300, maximum 412,5 millió forint.


Ligetvárosban jelenleg 358-an laknak, melybõl a fejlesztésre jogosult lakások száma 118, ezek közel 35 százaléka alacsony komfortfokozatba tartozik. Céljuk, hogy a barnamezõs, ipari mezõbe ékelõdött és a hagyományos beépítésû lakóterületeket megújítással élhetõbbé tegyék. Ezzel párhuzamosan szeretnék a területen lakók képzését, és a munkaerõpiacra történõ bevezetését elkezdeni, melynek köszönhetõen megindulhatna a rehabilitált városrész lakóinak társadalmi integrációja, javulhatnának életlehetõségeik és lehetõségük nyílhat a társadalmilag hasznos közösségi életre.
Minderre nagy szükség van, hiszen a statisztikai adatok azt mutatják, hogy a területet az alacsony iskolázottság és gazdasági aktivitás, valamint az erõsen leromlott környezet jellemzi.
V.M



2013-01-16 14:06:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül