Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948516    








Honlapkeszites

Védõnõk Napja

Júnus 10-én 13 órai kezdettel a Védõnõk Napja alkalmából munkaértekezletet tartott az ÁNTSZ Nagykanizsai, Letenyei Kistérségi Intézete a Magyar Plakát Házban.

Szõlõsi Márta képviselõasszony, a Szociális és Egészségügyi Bizottság tagja köszöntõjében röviden bemutatta a védõnõi szerep kialakulását, történelmi vonatkozásait. A védõnõi munka hungarikumnak számít, hiszen a környezõ országokban a védõnõk nincsenek jelen az egészségügyi rendszerben.


Három szakmai elõadást hallgathattak meg a jelenlevõk. Dr. Gárdos László, a Zala Megyei Kórház Gyermekosztályának osztályvezetõ fõorvosa az anyatej fontosságával kapcsolatban elmondta, hogy az egymással versengõ, tápszert gyártó cégek sohasem fognak tudni bizonyos rendkívül hasznos tápanyagokat elõállítani. Licskó Adrienn, a Sejtbank képviselõje az õssejt-terápia jelentõségérõl tartott elõadást. Végül, de nem utolsó sorban Dr. Buzás Judit kistérségi fõorvos a védõnõi munkaközösségrõl beszélt.
Az elõadások után szakmai elismerést adtak át Kéryné Grommer Melindának, Marton Józsefnének, Nemeskürtiné Medgyes Ilonának, Takács Jánosnének és Valachné Fürtös Etelkának. Az év védõnõje címet Kerek Györgyi kapta.

Steyer Edina



2008-06-13 09:09:21


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül