Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892961    








Honlapkeszites

A napokban szólították fel a nem regisztráló, illetve nem fizetõ kamarai tagokat

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megkeresi azokat a vállalkozásokat, amelyek elmulasztották a kamarai regisztrációt és a közfeladatok ellátásához való hozzájárulás befizetését, hogy teljesítsék kötelezettségüket. - hívta fel a figyelmet a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara.

A területi kereskedelmi és iparkamarák már kiküldték a megkereséseket a törvényi kötelezettséget nem teljesítõknek, illetve azoknak, akik regisztráltak, de nem fizették meg a hozzájárulást. Az éves kamarai hozzájárulást minden évben március 31-ig kell befizetni, így az idén is. Ezt követõen a területi kamarák átadják a kamarai hozzájárulás behajtásának feladatát az adóhatóságnak. A kamara 2013 végére szeretné elérni, hogy letisztuljon a kamarai regisztrációs rendszer, és a gazdasági élet számára használható, naprakész adatbázis jöjjön létre a cégekrõl.


A tavalyi második félévi stagnálást követõen a mostani megkeresés kapcsán felgyorsult a regisztráció folyamata. Az egyéni vállalkozók állami szervezettõl megkapott központi nyilvántartásában azonban rendkívül sok hiba van, már elhunyt vagy a vállalkozásának szüneteltetését bejelentõ egyéni vállalkozók is szerepelnek az adatbázisban. A kiküldött téves megkeresésekért a kamara elnézést kér. A tapasztalatok erõsítik a kamara meggyõzõdését, hogy fontos a naprakész nyilvántartások vezetése, ezért is szükség van a kamarai regisztrációra.

Kanizsa



2013-01-24 14:48:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül