Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892778    








Honlapkeszites

Átadták a mûszereket

Mint arról korábban lapunkban is beszámoltunk, a Polgármesteri Hivatal a bevonásra került egy és kétforintosokból gyûjtési akciót indított annak érdekében, hogy a leadás után összegyûlt pénzbõl a Kanizsai Dorottya Kórház eszközvásárlását segítsék.

Marton István polgármester kezdeményezésére márciusig mintegy száz pénzgyûjtõ helyen, 2,8 tonna egy- és kétforintos gyûlt össze a lakosság adományaiból.
A mûszerek ünnepélyes átadásán Marton István polgármester megköszönte a cégek, a vállalkozások és a magánemberek gyûjtõmunkáját, továbbá megjegyezte, a 2007. novemberében kezdõdött akció eredményeként 1,614 millió forint gyûlt össze a megszûnt érmékbõl.


Dr. Kovács József fõigazgató elmondta, a lakosság támogatásával egy kapnográf és egy EKG készüléket, öt darab infúziós pumpát, két darab gyógyszerporlasztót és egy defibrillátort sikerült vásárolni. Hogy mit jelentenek a mûszerek a kórház számára? Hozzájárulnak a súlyponti minõsítés kiteljesedéséhez, javítják a szakmai színvonalat és segítik a betegek gyógyulását, illetve segítik a betegek hatékony és biztonságos ellátását.
A késõbbiekben szeretnék továbbfejleszteni a mûszerbeszerzések és azok támogatási formáit, hiszen sok olyan mûszerük van, amelyek már elhasználódtak, és cserére szorulnak, illetve hiányoznak. A lakosság és a lehetséges támogatók megnyerése céljából a kórház alapított egy Kórház támogatói plakettet, amely a Kanizsai Dorottya Kórház Támogatója cím viselésére jogosítja fel a szponzoraikat. A támogatási összeg mértékétõl függõen a plakett arany, ezüst és bronz fokozatával szeretnék megköszönni a önzetlen segítségüket. Az elismeréseket ünnepélyes keretek között a kórház rendezvényein adják át. A mûszerek használatáról Dr. Brünner Szilveszter megbízott fõorvos adott tájékoztatást.



2008-06-16 10:25:41


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül