Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949170    








Honlapkeszites

Hárommilliárd forintos adósságot vállal át az állam Nagykanizsán

Csaknem hárommilliárd forintnyi önkormányzati adósságot vállal át az állam Nagykanizsán, egyéb témák mellett ennek részleteirõl is tárgyalt csütörtökön a város közgyûlése.

A városháza összesítése szerint az állami kézbe került Kanizsai Dorottya Kórházra fordított kölcsönöket teljes egészében átvállalja az állam, vagyis 245 millió forinttal csökken a város hitelállománya. Az egyéb kölcsönösszegek 6,7 milliárd forintot jelentenek Nagykanizsán, ennek - az adóerõ-képességhez igazított számítások alapján - 40 százalékát veszi át a kormányzat, vagyis további csaknem 2,6 milliárd forintot.
Az adósság átvállalásához szükséges önkormányzati adatszolgáltatásról szóló elõterjesztést a közgyûlés nagy többséggel fogadta el: tizenöt képviselõ igennel szavazott, ketten tartózkodtak.


Energiamegtakarítást célzó pályázatok benyújtásáról is döntöttek a nagykanizsai képviselõk. Egyszerre öt intézmény pályázik olyan világításkorszerûsítési tervekkel, amelyek megvalósításuk esetén napelemes energiatermeléssel segítik a megtakarítást. A 245 millió forint értékû beruházás révén a város polgármesteri hivatalának épülete, a Batthyány Lajos Gimnázium és három általános iskola energetikai korszerûsítését valósíthatják meg 85 százalékos támogatással.

MTI - Kanizsa
 



2013-01-31 18:02:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül