Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894727    








Honlapkeszites

A tervek már megvannak a Pivári utca felújításához

A város közgyûlése jóváhagyta a Pivári utca Pannonway Építõ Kft. által készített tervdokumentációját az eredeti tartalommal. A négy-öt méter burkolatszélességû, egyenetlen felületi út a szennyvízvezeték felett megsüllyedt, felülete hálósan repedezett, helyenként gödrös. A Tõzike és a Bornemissza utca közötti szakaszán helyijáratú autóbusz közlekedik.

A polgármesteri hivatal a közgyûlés határozata alapján 2011-ben elkészítette a közlekedési célú fejlesztések terveit, köztük a Pivári utcáét is. A dokumentációkat a Városfejlesztési és Üzemeltetési Bizottság megismerte, véleményezte és több olyan kiegészítõ, módosító javaslatot tett, amelyek a város igényeit és érdekeit figyelembe véve a tervek színvonalát igyekezett javítani.


A Pivári utca útfelújítása esetében azonban a bizottság javaslata jelentõsen meghaladta a tervezõ megbízásában meghatározott mûszaki tartalmat, a módosítás nem csak a tervezési díjat befolyásolta volna jelentõsen, hanem a megvalósítás költségeit is több mint a kétszeresére növelte volna. A plusz beavatkozások (burkolatszélesítés, fedett csapadékcsatorna építés, a légkábelek föld alá helyezése) ugyanis jelentõsen megemelnék a kivitelezés költségeit. Az elõzetesen 100 milliós nagyságrendû kalkuláció kétszeresét is meghaladhatta volna az így szükséges forrás biztosításának igénye. Mindezek alapján a testület az eredeti tervdokumentációt fogadta el, amely az utca elejétõl a végéig a teljes felújítást tartalmazza, a jelenlegi nyomvonal és utcakép megtartásával. Tóth Nándor, a terület önkormányzati képviselõje elmondta: a testület a forrásigény nagysága miatt, pályázati lehetõségek igénybevételével szeretné az építést megvalósítani. Ebben az esetben a szükséges saját erõ biztosításáról a közgyûlésnek kell döntést hoznia, amelyre jó eséllyel számítanak az ott lakók és közlekedõk.

B. E.



2013-02-06 08:48:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül