Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949411    








Honlapkeszites

Felülvizsgálták a nemzetiségi önkormányzatokkal kötött megállapodásokat

Felülvizsgálta, és apróbb módosításokkal jóváhagyta a közgyûlés a nemzetiségi önkormányzatokkal kötött együttmûködési megállapodást.


A nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi törvény értelmében a helyi önkormányzat és a nemzetiségi önkormányzat által – a nemzetiségi önkormányzat helyiség használatához és a mûködéséhez kapcsolódó egyéb feladatok ellátásának biztosítása érdekében – kötött együttmûködési megállapodást minden év január 31. napjáig, általános vagy idõközi választás esetén az alakuló ülést követõ harminc napon belül felül kell vizsgálni. A nemzetiségi önkormányzatokkal önkormányzatunk 2012. június 1-jén kötötte meg az együttmûködési megállapodást. A megállapodások felülvizsgálata megtörtént, a javasolt módosítások elsõsorban a gazdálkodási operatív feladatellátáshoz kapcsolódó pontosítások voltak.
A Roma Nemzetiségi Önkormányzat esetében a megállapodás 1.7 pontja az alábbiak szerint módosult: a helyi önkormányzat a Roma Nemzetiségi Önkormányzat részére az irodahelyiségben a 20/849-2388-as számon telefonhasználatot biztosít. A felek megállapodtak abban, hogy a nemzetiségek jogairól szóló törvény rendelkezéseivel összhangban a nemzetiségi önkormányzat viseli a nemzetiségi képviselõk és tisztségviselõk vezetékes és mobil telefonhasználatából eredõ költségeket, továbbá a képviselõk és tisztségviselõk tiszteletdíját.
Mindhárom nemzetiségi önkormányzatot érintette többek között az a módosítás, mely szerint a kifizetések esetén, a teljesítés igazolása alapján az érvényesítõnek ellenõriznie kell az összegszerûséget, a fedezet meglétét és azt, hogy a megelõzõ ügymenetben az államháztartásról szóló törvény, a számviteli törvény és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet elõírásait, továbbá a belsõ szabályzatokban foglaltakat betartották-e. A megállapodás módosítását a város polgármestere, a Roma-, a Horvát- és a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökeinek aláírásával jóváhagyták.

B.E.
 



2013-02-06 12:36:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül