Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893070    








Honlapkeszites

Mintegy kétmilliárd forintos energiamegtakarítási pályázatot nyújt be Zalaegerszeg

Összesen mintegy kétmilliárd forintból megvalósuló, energiamegtakarítást célzó felújításra és korszerûsítésre nyújt be pályázatot Zalaegerszeg önkormányzata. A pályázat az oktatási intézmények felújítását, valamint a város közvilágításának LED-technológiás korszerûsítését veszi tervbe.


A város közgyûlése rendkívüli ülésen döntött egyebek mellett arról, hogy két iskolában összesen 288,5 millió forintért elvégzik a falak és a tetõzet hõszigetelését, amelyhez 245 millió forintos pályázati forrást remélnek a Környezet és Energia Operatív program keretébõl. Szintén ebbõl a keretbõl 356 millió forintra pályázik a város ahhoz a 419 millió forintos - egy bölcsõdét, két óvodát és egy gimnáziumot érintõ - beruházáshoz, amelynek keretében hõszigetelésekre, nyílászárók cseréjére, valamint fûtéskorszerûsítésre költenék a megpályázott összeget.
Két ütemben, csaknem 1,2 milliárd forintért modernizálnák Zalaegerszegen a város szinte teljes közvilágítási hálózatát, ehhez ugyancsak pályázati forrást szeretne nyerni az önkormányzat. Csaknem hétezer lámpatestet cserélnének le, többségében LED-technológiás fényforrásokra, és a több mint 50 százalékos energiamegtakarítást eredményezõ beruházáshoz csaknem egymilliárd forintos támogatásra számítanak.
A hétfõi közgyûlésen a képviselõk támogatták azt az elõterjesztést is, amely szerint Gyõr önkormányzatával és a régióban a Vasi Volán koordinálásával mûködõ autóbusz-közlekedési közszolgáltatóval közösen a közösségi közlekedés fejlesztését célzó pályázatot nyújtanak be. A Nyugat-dunántúli Operatív Program keretébõl 600 millió forintnyi, százszázalékos támogatottságú korszerûsítést kívánnak megvalósítani.
A pályázatból a zalaegerszegi beruházási összeg mintegy 300 millió forintot jelent, ebbõl újítanak fel hét autóbuszöblöt, új utastájékoztató rendszert építenek ki az autóbuszvárókban és a buszokon, de a buszpályaudvaron wifi-rendszert is kiépítenek. A Kosztolányi úton a jelzõlámpákat úgy programozzák át, hogy az autóbuszokat érzékelve folyamatos szabad utat enged számukra.

MTI - Kanizsa



2013-02-12 08:45:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül