Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948816    








Honlapkeszites

Péntekig választhatják a magánszemélyek a NAV közremûködésével készített adóbevallást

A magánszemélyek legkésõbb péntekig választhatják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közremûködésével elkészített egyszerûsített bevallást, a határidõ jogvesztõ, vagyis késõbb nem igényelhetõ a NAV segítsége - hívta fel a figyelmet az adóhivatal csütörtökön.

Aki élni kíván a lehetõséggel, annak 2013. február 15-ig a 1253NY jelû adatlapot kitöltve kell postára adnia, vagy átadnia személyesen a NAV valamely ügyfélszolgálatán, illetve aki ügyfélkapuval rendelkezik, az elektronikusan is elküldheti.


A 1253NY nyomtatványt 700 ezer magánszemély kapta meg az adóhivatal által postázott bevallási csomagjában, illetve a nyilatkozat letölthetõ a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu), vagy beszerezhetõ az ügyfélszolgálatokon is.
A közlemény szerint az egyszerûsített bevallás választásánál az adókedvezmény érvényesítése nem kizáró ok. Sõt ha valaki már most tudja, hogy mely civil szervezetnek és egyháznak kívánja felajánlani adójának 1+1 százalékát, azt is megteheti ilyen módon.
A NAV felhívja a figyelmet, hogy a pénteki határidõ jogvesztõ, vagyis aki február 15-ig nem adja postára, vagy juttatja el más módon nyilatkozatát, az elkésett, és a késedelem igazolási kérelemmel sem menthetõ ki. Akik nem választották az egyszerûsített bevallást (vagy elkéstek), azoknak önadózással kell majd számot adniuk 2012-ben szerzett jövedelmükrõl.

MTI-Kanizsa



2013-02-14 14:34:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül