Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892731    








Honlapkeszites

Elfogadta idei költségvetését a Zala Megyei Önkormányzat

Több mint 800 millió forint bevétellel és kiadással tervezte meg idei költségvetését a Zala Megyei Önkormányzat - egyebek mellett ennek elfogadásáról is döntött csütörtöki ülésén Zalaegerszegen a megyei közgyûlés.


A múlt évi 829,2 millió forintos kiadási és bevételi fõösszeg után ebben az évben 803,3 millió forintból gazdálkodik a Zala Megyei Önkormányzat. A fõösszeg tartalmazza a megyei területfejlesztéshez szükséges pénzt a tavalyival megegyezõ, 221,8 millió forintos központi költségvetési támogatás mellett.
A zalai megyegyûlés elfogadta a megye területfejlesztési koncepciójának munkaanyagát, amellyel kapcsolatban Manninger Jenõ (Fidesz-KDNP), a közgyûlés elnöke arra emlékeztetett: a Zöld Zala programot helyezték a fejlesztés középpontjába. A megye jövõképe szerint a gyógy- és egészségturizmusra, ipari, logisztikai és mezõgazdasági fejlesztésekre támaszkodva, a természet egyensúlyát megõrizve, "összetartó társadalmat és tisztes megélhetést biztosító gazdasággal, erõs területi kohéziót biztosító közlekedési rendszerrel és élhetõ települések együttmûködõ hálózatával" fejlõdik Zala megye.
A képviselõk tárgyaltak a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház két ingatlanával kapcsolatos teendõkrõl is, mivel az ingatlan-nyilvántartásban még mindig a Zala Megyei Önkormányzat szerepel tulajdonosként, miközben a fenntartó már 2001 óta Zalaegerszeg önkormányzata. A mostani döntés értelmében a színház használatában lévõ ingatlanok tulajdonjogának végleges, peren kívüli rendezéséért a város és a megye köt megállapodást egymással.

MTI - Kanizsa



2013-02-14 18:26:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül