Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893007    








Honlapkeszites

Támogatás fiatal erdõk állományneveléséhez

A Magyar Agrárkamara felhívja az erdõgazdálkodók figyelmét, hogy 2013. február 1-tõl vissza nem térítendõ támogatás igényelhetõ az erdõk gazdasági értékét növelõ befejezett ápolás, tisztítás, törzsnyesés céljára.


Támogatást erdõgazdálkodó, azazaz erdészeti hatóság által vezetett erdõgazdálkodói nyilvántartásban szereplõ tulajdonos vagy jogszerû használó igényelhet, valamint aki legalább 20 hektár olyan erdõrészlet területén gazdálkodik, amely magán- vagy önkormányzati tulajdonban van.

Azon erdõrészletekre vonatkozóan is pályázhat az erdõgazdálkodó, amely a 2012. évi támogatási idõszakban is szerepelt igényként. A 11/2013. (I. 21.) számú MVH közlemény szerint a támogatási kérelmet 2013. február 1. és február 28. között az MVH által rendszeresített nyomtatványon az erdõrészlet elhelyezkedése szerint illetékes Erdészeti Igazgatósághoz postai úton kell benyújtani egy példányban.

 

A támogatás mértékének meghatározása erdõrészletenként, területi kategóriák alapján történik, ezeket a 25/2012. (II. 20.) számú VM rendelet 7. § (1) bekezdése rögzíti. Az erdõrészletenként maximálisan megítélhetõ támogatás mértéke 83 - 8 000 euró között van.

A jóváhagyható támogatás összege egy ügyfél egy támogatási kérelem benyújtási idõszakban beadott kérelme alapján legfeljebb 70 000 eurónak megfelelõ forint, de legfeljebb 21 millió forint. Jóváhagyó döntés olyan támogatási kérelem esetében hozható, amely a rangsorban legalább 20 pontot ért el. A támogatási jogosultság megállapítása során az Országos Erdõállomány Adattárban szereplõ adatoknak a támogatási kérelem benyújtási idõszakának elsõ napja szerinti aktuális állapotát kell figyelembe venni.

 

A legkisebb támogatható terület tevékenységenként 1 hektár, amelyet a támogatási kérelemben, az adott tevékenységgel érintett erdõrészletek összterülete alapján kell megállapítani. Az erdõrészletek minimális mérete 0,3 ha. Befejezett ápolás esetén azonban az erdõrészlet 0,3 hektár nagyságot elérõ részterülete is támogatható.

FATÁJ-online - Kanizsa



2013-02-16 09:07:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül