Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948888    








Honlapkeszites

"Tettekben az esély" konferencia sorozat – Zalaegerszeg

2013. február 26. kedd 10-14h között. Helyszín: Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg, Ady Endre utca 14.

Az Emberi Erõforrások Minisztériuma (EMMI) a Türr István Képzõ és Kutató Intézet (TKKI) szakmai közremûködésével szimultán konferencia sorozatot szervez, amely a társadalmi felzárkózás és esélyegyenlõség kérdését járja körül a közigazgatás fejlesztése során, a jó gyakorlatok bemutatásával. A konferenciák a felzárkózás fókuszú területi szintû együttmûködéseket mutatják be a közszolgáltatások területén.


A konferenciákon Langerné Victor Katalin, a társadalmi felzárkózásért felelõs helyettes államtitkár, illetve az EMMI szakpolitikusai az integrált felzárkózási szakpolitika kialakítását célzó kormányzati lépéseket foglalja össze, Dr. Köpeczi-Bócz Tamás, a TKKI fõigazgatója az esélyteremtõ oktatást szolgáló elvekrõl és gyakorlatokról tart elõadást, a TKKI területi igazgatói és igazgatósági munkatársai a társadalmi felzárkózásért felelõs háttérintézmény regionális központjaiban az egyes felzárkózási projektekben betöltött együttmûködõi, koordinátori tapasztalatokról számolnak be.

A szakértõk elõadásai mellett „Embermesék” címmel neves közéleti szereplõkkel – köztük Szakcsi Lakatos Bélával és Choli Daróczi Józseffel- a felzárkózásról, a társadalom érzékenyítésének témájáról hallgathatnak beszélgetést a résztvevõk. A programokban olyan helyi civil szervezeteket is bemutatunk, amelyek a társadalmi hátrányokat komplexen kezelõ szemlélettel végzik munkájukat. A konferenciák záróakkordjaiként két helyszínen a TKKI és az EMMI mélyszegénységben élõ, hátrányos helyzetû közösségek felzárkóztatását célzó „Bizalom és Munka” elnevezésû modellprogramjának eredményeit mutatjuk be a projektrõl készült film segítségével. A filmvetítést a programban dolgozó szociális munkással és a projekt résztvevõjével folytatott beszélgetés követ. Négy helyszínen pedig olyan, a felzárkózást komplexen értelmezõ és innovatív módszereket bevezetõ szervezet munkáját és filmjeit mutatjuk be (Van Helyed Alapítvány, Roma Filmes Médiamûhely), mely a célcsoport bevonásával, aktív közremûködésével az alkotást helyezi a tevékenység fókuszába. A filmek vetítését követõen az alkotókkal és a résztvevõkkel lehetõség adódik a beszélgetésre.

Intézményünk az ÁROP 1.1.9 kiemelt projekt támogatási forrásából valósítja meg a szimultán zajló konferencia sorozatot, melyek elsõ alkalommal 2013. február 22-én Miskolcon, Egerben és Kaposváron, 2013. február 26-án Nyíregyházán, Zalaegerszegen és Salgótarjánban kerülnek megrendezésre.

A résztvevõk számára a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: http://felzarkozas.eu/



2013-02-19 11:13:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül