Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891651    








Honlapkeszites

Laboratóriumi szolgáltatás a Vízmûnél

A Délzalai Víz- és Csatornamû Zrt. Zala és Somogy megye 103 településén, több mint 130 ezer fogyasztónak szolgáltat ivóvizet, valamint 48 település szennyvízelvezetését és –tisztítását biztosítja. Emellett számos szolgáltatást végez, köztük laboratóriumi vizsgálatokat is.

Mivel a víz az elsõ számú élelmiszerünk, csak szigorú minõségi ellenõrzések után érkezhet meg a fogyasztókhoz. A helyben, és a környezõ 22 településen szolgáltatott murai ivóvíz felveszi a versenyt az országban forgalmazott ásványvíz minõségû vizekkel. A vízmû akkreditált laborjában folyamatosan ellenõrzi a vizet, évente több ezer mintát esz, több mint százezer vizsgálatot végez. Szennyvízvonalon a laboratórium a közcsatornába vezetett szennyvizet, a szennyvíztisztító telepek technológiai pontjait valamint ezekrõl kibocsátott tisztított végterméket veszi górcsõ alá a környezet védelme érdekében.


Majd egy éve ítélte oda a Nemzeti Akkreditáló Testület a státuszt a Délzalai Víz- és Csatornamû Laboratóriuma részére, amellyel igazolta az MSZ EN ISO/IEC 17025:2005 szabvány elõírásainak való megfelelést, tehát a hely a hazai és a nemzetközi elõírásoknak is egyaránt megfelel. A folyamatos fejlesztés azonban elengedhetetlen, jelenleg a Nagykanizsai Szennyvíztisztító Telep Kohéziós-alap keretében történõ felújítása van folyamatban, amely során az ott lévõ laborépület felújítása is megtörténik. A mûszaki átadást követõen ez lesz az ország egyik legkorszerûbb laboratóriuma, mely vízmintavételeket, helyszíni méréseket és laboratóriumi vizsgálatokat végez.
Kanizsa



2013-02-21 13:10:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül