Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892406    








Honlapkeszites

Uniós támogatással folytatódik a keszthelyi Balaton-part fejlesztése

Csaknem 350 millió forint uniós támogatással õsszel folytatódik a keszthelyi Balaton-part megújítása. A projekt támogatási szerzõdését tegnap írták alá Keszthelyen, a városházán.


A beruházás több mint húszezer négyzetméternyi területet érint. A munkálatok várhatóan a jövõ évi szezon kezdete elõtt befejezõdnek.
Manninger Jenõ (Fidesz-KDNP), a megyei közgyûlés elnöke nagy jelentõségûnek nevezte, hogy összesen 2,6 milliárd forintos pályázati keret jutott a balatoni üdülõkörzet Zala megyei turisztikai fejlesztéseire. Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetõje köszöntõjében kiemelte, az elképzelés összhangban áll és szerves egészet alkot a területen tavaly megvalósult beruházással. Mint fogalmazott, a keszthelyi városvezetés összehangolt és tervezett fejlesztési koncepció mentén gondolkodik.
Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere (Fidesz-KDNP) a projekt ismertetésekor arról beszélt, hogy a keszthelyi Balaton-part infrastruktúrájának és szolgáltatási kínálatának fejlesztése hozzájárul az idegenforgalmi szezon meghosszabbításához. Az õsszel kezdõdõ beruházás keretében tovább folytatódik a parti sétány kiépítése a part és a kerékpárút között. Az Erzsébet királyné útja folytatásában a síneken túl található útszakaszt is díszburkolatú sétánnyá alakítják át és megújul a strandhoz vezetõ, pavilonsor elõtti sétány is.
Az Erzsébet királyné sétány mellett vizesblokkal ellátott turisztikai központot alakítanak ki, a tervek szerint az épületben kerékpáros pihenõt, információs pontot, bûnmegelõzési irodát és büfét üzemeltetnek majd.
A patinás szállók épületei mögött új funkciójú tér jön létre. Az Energia téren kap helyet egy 20 méter átmérõjû, kör alakú mûjégpálya, csiszolt beton felülettel. A terület központi részére intenzív igénybevételre tervezett skate játékelemek kerülnek. A közönség számára mozgatható, mobillelátók készülnek, a gyerekek számára pedig interaktív elemekbõl kialakított vízi játékparkot alakítanak ki.
A borutca végénél rendezvénysátor és mobilszínpad felállítására alkalmas fogadószerkezet létesül. Új attrakcióként "érzékek kertje" néven különleges illatú és tapintású növényekbõl speciális parkot hoznak létre. A Balaton-parton szobrot állítanak Keszthely világhírû olimpiai úszóbajnoka, Csik Ferenc emlékére, az Erzsébet királynét formázó köztéri alkotást pedig a róla elnevezett sétány mellett helyezik el. A felújított tereken 22 kamerás térfigyelõ rendszert építenek ki, a projektet wifi-hozzáférés, az internetes tartalmak elérését szolgáló QR-kód szoftverfejlesztés egészíti ki.

MTI - Kanizsa



2013-02-23 07:52:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül