Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892637    








Honlapkeszites

Erzsébet-program - Közel 3 milliárd forint fordítható szociális üdültetésre

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány közel 3 milliárd forintot fordít idén szociális üdülésre, gyermekek, fiatalok táboroztatására, õszi, téli kirándulásokra - ismertette Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivõje kedden, Zalaegerszegen.


A támogatásra szánt pénzösszeg lehetõvé teszi, hogy a fogyatékkal élõk, nagycsaládosok, nyugdíjasok, közfoglalkoztatottak, hátrányos helyzetû családok és a gyermekek is nyaralhassanak. A családok közül a kifejezetten a hátrányos helyzetben, nehéz körülmények között élõk jelentkezhetnek az üdülési programokra. A gyermekeknek kiírt programokra nincs jövedelem határ, de a tavalyi tapasztalatok szerint a táborozó gyerekek túlnyomó többsége olyan nehéz családi körülmények között él, hogy nem lett volna lehetõségük a nyaralásra - hangsúlyozta a program szóvivõje.
Szólt arról is, hogy az Erzsébet-program pályázataira csak elektronikus úton lehet jelentkezni, ezért az üdülési alapítvány négy országos hálózattal kötött együttmûködést, amely lehetõvé teszi, hogy azok a családok is be tudják nyújtani a pályázatukat, amelyeknek nincs internet-hozzáférése. Szerte az országban másfélezer olyan pontot hoztak létre, ahol az érdeklõdök a jelentkezéshez minden segítséget megkapnak: internetkapcsolatot biztosítanak számukra, segítenek az ûrlapok kitöltésében, e-mail cím létrehozásában, vagy akár a szállásfoglalásban. A pályázók országszerte közel félszáz helyszín - szálloda, vendégház, tábor - közül választhatnak. Sokféle lehetõség van, a Balatonon, hegyekben, városokban. Az Erzsébet-tábor keretében tematikus táborokat szerveznek, az intézmények pedig az általános táborokra nyújthatják be jelentkezésüket.
Nagy Anna az Erzsébet-programot az elmúlt húsz év legnagyobb szociális programjának nevezte. Arról is tájékoztatott, hogy az elmúlt évben 3 milliárd forint értékben írtak ki pályázatokat, így a program keretében 100 ezer ember, közülük 30 ezer gyermek üdülhetett, nyaralhatott.
Rigó Csaba kormánymegbízott kiemelte, hogy a kormány legnagyobb szociális programja Zalában is népszerû. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázatokon kétezer szociálisan hátrányos helyzetû zalai ember tudott üdülni, ezer gyermek pedig Erzsébet-táborokban és õszi kiránduláson vett részt. Idén Zalából közel nyolcszázan pályáztak szociális üdültetésre, Erzsébet-táborba, õszi, tavaszi kirándulásra pedig több mint kétszáz gyermek jelentkezett.

MTI - Kanizsa



2013-02-27 09:45:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül