Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891754    








Honlapkeszites

Pályázati szakmai nap

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Zala Megyei Kormányhivatal (ZMKH) Munkaügyi Központja, valamint a Széchenyi Programiroda konzultációval egybekötött pályázati szakmai napot szervezett, ahol tájékoztatást adtak a legújabb lehetõségekrõl.


– Azzal a céllal szerveztük meg ezt a szakmai napot, hogy olyan információkat adjunk át a kiírt pályázatokról, amelyek meghozzák a kedvüket arra, hogy ezeken elinduljanak – nyitotta meg a konzultációt Borsos József, a ZMKH Munkaügyi Központ igazgatója. Ahogy mondta, érdemes, hiszen a mikro-, kis és középvállalkozások munkahelyteremtõ beruházásainak támogatására kiírt program egyszerûnek számít. A lebonyolítás és a pénzhez jutás rendkívül gyors, nem kell hónapokat, éveket várnia a vállalkozónak.
A fent említett munkahelyteremtõ beruházások támogatásáról szóló programot, mely célja az új munkahelyek létrehozását eredményezõ beruházások támogatása, Asboltné Péterfi Erika támogatási referens ismertette. A pályázatokat április 5-ig lehet postázni.
Radics Bálint, a Széchenyi Programiroda turisztika és városfejlesztési tanácsadója a Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása elnevezésû programról szólt részletesebben, mely a meglévõ tõke és az ismeretek hiányának orvoslását célozta meg. Azok pályázhatnak, akik más gazdasági társaságban közvetlen vagy közvetett többségi befolyást biztosító részesedéssel nem rendelkeznek, illetve annak nem egyedüli vagy többségi tulajdonosa. Egyéni vállalkozók és mikrovállalkozások maximum három millió, míg társas vállalkozások esetében maximum hat millió forint támogatást kaphatnak, mely mértéke 90 százalékos.
A tájékoztatón Cseresnyés Péter polgármester is részt vett. Elmondta, hogy rendkívül jelentõs és hasznos a szakmai nap, hiszen a mai világ legfontosabb kérdései közé tartozik, hogy hogyan tudjuk megtartani a meglévõ munkahelyeket és emellett hogyan tudunk újakat teremteni. Ezért, hogy a vállalkozók képesek legyenek fejleszteni, elõre lépni, ki kell használni az ilyen pályázati lehetõségeket.
V.M.



2013-02-27 14:12:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül