Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892325    








Honlapkeszites

Zalaegerszeg adósságának 60 százalékát veszi át az állam

Zalaegerszeg adósságállományának a 60 százalékát konszolidálja az állam, ezáltal mintegy 1,5 milliárd forinttal javul a város költségvetési pozíciója - olvasható a zalai megyeszékhely honlapján.


Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester a portálnak azt mondta, Zalaegerszeg nem volt eladósodott város. Hozzátette: a kormány ezzel a döntésével elismerte a tisztességes gazdálkodást, a jó munkát, és a továbbiakban is precíz, pontos, mûködési hitelek nélküli gazdálkodást kell folytatniuk.
A felszabaduló forrásból Zalaegerszegen városfejlesztési célokat valósítanak meg, elsõsorban az ipari park fejlesztését - jelezte.
Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester február 1-jén azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy stabil, biztonságos, mûködési hiányt nem tartalmazó, 12 milliárd forintos fõösszegû költségvetést fogadott el elõzõ nap a város közgyûlése.
Tájékoztatása szerint az önkormányzati intézményrendszer fenntartása és mûködtetése 6,2 millió forintba kerül, fejlesztésekre, felújításokra mintegy 700 millió forintot fordítanak, ez kiegészül a pályázati önrészekkel. A tervek szerint a város a többi között az ivóvíz minõségének javítására, a felsõoktatás fejlesztésére, kerékpárutak kiépítésére nyújt be pályázatokat. Ha ezek sikeresek lesznek, a városban mintegy 8 milliárd forint értékû fejlesztés, beruházás valósulhat meg - hangsúlyozta akkor az alpolgármester.

MTI - Kanizsa
 



2013-03-01 19:32:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül