Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892300    








Honlapkeszites

Megkezdõdött az orvosi berendezések szállítása a nagykanizsai kórházba

Több mint egymilliárd forint értékû orvosi berendezéssel gazdagodik a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház az infrastruktúra-fejlesztési beruházásai keretében, az elsõ mûszereket tegnap adták át az intézményben.


Brünner Szilveszter, az intézmény fõigazgatója az átadáshoz kapcsolódó sajtótájékoztatón kifejtette: a csaknem 3,5 milliárd forint költségû korszerûsítés keretébõl 1,1 milliárd forintot költenek a kórház mûszereinek beszerzésére. Elsõ fázisként a napokban üzemelik be a több mint 100 millió forint értékû képarchiváló és -kommunikációs rendszert.
Az új technológia lehetõvé teszi a radiológiai felvételek közvetlen archiválását, valamint a hozzáférést hozzájuk a kórház informatikai hálózatán belül vagy a világ bármely pontjáról. A ma még Magyarországon csak néhány kórházban meglévõ hasonló rendszer részeként mintegy száz terrabájtnyi, vagyis legalább tíz évre elegendõ adattároló kapacitást vásároltak, beszereztek négy három-hárommonitoros, egyenként öt megapixel felbontású radiológiai leletezõ munkaállomást, valamint további öt nagyfelbontású monitort a mûtõknek és az urológiai endoszkópos labornak.
A fõigazgató kitért arra is, hogy még ebben a hónapban megérkezik valamennyi új orvosi mûszer és berendezés Nagykanizsára. Ezek a készülékek a mikrobiológia és a kórbonctan, az aneszteziológia és az intenzív osztály, valamint a mûtõk felszereltségét gazdagítják majd.
Kérdésre válaszolva Brünner Szilveszter elmondta: a nagykanizsai kórház két európai uniós pályázati forrásból megvalósuló korszerûsítési munkálatai az ütemtervnek megfelelõen haladnak.
A sürgõsségi részleg építése már csaknem befejezõdött, a bútorzat beszerzése április elején várható. A kétszintes központi mûtéti tömb várhatóan áprilisra készül el, ezután az intenzív osztály és a szülõszobák korszerûsítése következik. A központi épületben négy új liftet már beüzemeltek, az ötödiket most cserélik, majd a lépcsõház felújításával folytatódik a munka.

MTI - Kanizsa



2013-03-06 08:04:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül