Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892393    








Honlapkeszites

Halász János: javítóintézet épül Nagykanizsán

Javítóintézet épül fiúk számára Nagykanizsán az Új Széchenyi Terv keretében, a Debreceni Javítóintézet szakmai irányításával, ez jelentõs mértékben segíti majd a magyarországi gyermekvédelmi munkát - jelentette be Halász János, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelõs államtitkára pénteken sajtótájékoztatón, Debrecenben.

A projektnyitót megelõzõ tájékoztatón az államtitkár hozzátette: jelenleg Debrecenben, Aszódon és Rákospalotán mûködik javítóintézet, a dunántúli zöldmezõs beruházás 2015. június 30-ra készül el. Az intézeti hálózat a gyermekvédelem speciális része, ahol az elõzetes letartóztatásban lévõ fiatalok javítóintézeti nevelést is kapnak - mondta Halász János.


Szõke Barbara projektmenedzser tájékoztatása szerint a beruházás összköltsége 2 milliárd 250 millió forint. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A csaknem 5 ezer négyzetméteres intézményben 108, elõzetes letartóztatásban lévõ fiatalt tudnak elhelyezni, s 125 alkalmazottnak adnak munkát.
Halász János az MTI érdeklõdésére elmondta: a nagykanizsai beruházással a nyugati országrészben is megvalósul az ellátáshoz való egyenlõ esélyû hozzáférés. A létrejövõ javítóintézet a rendelkezõ bíró számára a döntése kiszabásakor alternatívát jelent, az érintett fiatalok pedig az elõzetes letartóztatás idejét pedagógiai és fejlesztõ hatású környezetben tölthetik.

MTI-Kanizsa



2013-03-08 17:25:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül