Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949277    








Honlapkeszites

Neve napján avatják

Miklósfán hamarosan elhelyezik a már egy éve elkészült Szent Miklós szobrot – tudtuk meg Karádi Ferenctõl, a városrész önkormányzati képviselõjétõl.

– A szobrot Csávás Csaba faragta, a munkálatokat a Közmûvelõdési és Városszépítõ Egyesület finanszírozta – mondta Karádi Ferenc. – Az alkotás tavaly nyárra készült el, s hogy azóta miért nem került a helyére, azt pontosan magam sem tudom, de úgy vélem, hogy akik kitalálták a szoborállítást, nem mérték fel kellõen, hogy ennek komoly talapzat kell, ha pedig közterületre kerül, akkor valamiféle engedélyeztetésre is szükség van. Azt hiszem, maga a szoborállítás volt az elsõ gondolat, arról pedig valóban mindenki megfeledkezett, hogy ez némi procedúrával is jár.
Karádi Ferenc azt mondta, várhatóan december hatodikán, Miklós napján helyezik ki a csaknem két és fél méter magas szobrot, méghozzá a Kápolna tér és a Bem József utca sarkára. A munkálatokat a városrészben mûködõ lokálpatrióta szervezetek tagjai végzik majd.

A képviselõvel körzete más jellegû problémáiról is váltottunk szót. Karádi Ferenc kérdésünkre elmondta, a közvilágítás rekonstrukciós programjának elõkészítése során kérte, hogy a városba vezetõ kerékpárút, amely egyúttal gyalogos közlekedésre is szolgál, teljes hosszában kapjon közvilágítást, s hasonló problémára hívta fel a figyelmet a Gárdonyi utcai buszforduló és a Sörgyár utca kapcsán is. A városatya szintén az önkormányzat felhívására tolmácsolta a ligetvárosi iparterület dolgozóinak kérését, miszerint a Ligetvárosig közlekedõ autóbusz-járatok a jövõben a Miklósfa utca végén forduljanak meg, ahol ezért egy autóbusz-forduló kialakítására is szükség van.

Horváth Attila

 



2007-09-20 10:21:09


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül