Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893963    








Honlapkeszites

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott NFM/7587/2 (2012) TVI-2585/2012/PF/1/01. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata a vállalkozás-támogató programjáról szóló 78/2011.(VII.11.) önkormányzati rendelet alapján 2013. évre vonatkozóan pályázatot hirdet munkahelyteremtés támogatására vissza nem térítendõ pénzügyi támogatás formájában.

1. A pályázat célja:
Új munkahelyek létrehozásának támogatása, ezáltal a foglalkoztatás tartós növelése, a munkanélküliek számának csökkentése.
2. A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 13 500 E forint.


3. A pályázók köre:
A pályázaton részt vehetnek: Azok a mûködõ nagykanizsai székhelyû, telephelyû illetve fióktelepû egyéni és társas vállalkozások, amelyek vállalkozásaikat Nagykanizsa város közigazgatási területén mûködtetik és új munkahelyeket hoznak létre a pályázati feltételekben részletezettek szerint.
Mûködõnek minõsül az a vállalkozás, amely rendelkezik egy zárómérleggel, valamint a nagykanizsai székhely, telephely illetve fióktelep létesítés és a pályázat benyújtása között egy év eltelt.
A pályázaton nem vehet részt:
a) az az egyéni vállalkozó, akinek vállalkozói igazolványát visszavonták, vagy vállalkozói igazolványát visszaadta, és a visszavonás, vagy a visszaadás évét követõ három éven belül új igazolványt vált ki és ennek keretében munkahelyet létesít;
b) az az átalakult (társasági formát váltott, szétvált, egybeolvadt, stb.) gazdasági társaság, amely tulajdonosi körében olyan magánszemély, vagy gazdasági társaság van, aki/amely az igényelni kívánt támogatást megelõzõen három éven belül megszûnt, átalakult gazdasági társaságban is a tulajdonosi körbe tartozott, és így munkahelyet létesített;
c) az a vállalkozás, amelynek a pályázat benyújtásakor lejárt esedékességû meg nem fizetett köztartozása van.
d) az a vállalkozás, amely az 1998/2006/EK bizottsági rendelet 1. cikkének hatálya alá tartozik.
4. Pályázati feltételek:
Pályázni olyan munkahelyteremtéssel lehet, amely esetében a pályázó:
- vállalja, hogy legalább egy új - napi 8 órás - munkahelyet teremt;
- vállalja, hogy nagykanizsai székhelyén, telephelyén illetve fióktelepén a támogatási igény benyújtása elõtti éves korrigált átlagos statisztikai állományi létszámához képest a tervezett létszámfejlesztést a pályázat kedvezõ elbírálását követõ - a legfeljebb 50 fõt foglalkoztató pályázó esetén - kettõ hónapon belül, - az 50 fõnél többet foglalkoztató pályázó esetén - 1 éven belül megvalósítja, és azt legalább kettõ évig folyamatosan fenntartja;
- vállalja, hogy a telephelyén a pályázat kiírója a pályázati anyagban szereplõ adatokat, illetve szerzõdéskötés esetén a vállalások teljesítését helyszíni ellenõrzés keretében ellenõrizze;
- vállalja, hogy külön nyilatkozatot készít pályázati anyagában arról, hogy három éven belül volt-e egyéni vállalkozó (telephelyének címe és tevékenysége), volt-e gazdasági társaságnak tulajdonosa és mely társaságnak (társaság neve, címe, cégjegyzék- és adószáma);
- vállalja, hogy - szerzõdéskötés esetén - a pályázat benyújtás idõpontjától a futamidõre vonatkozóan olyan külön munkaügyi nyilvántartást vezet, amelybõl a támogatási rendszerben vállalt többletlétszám ellenõrizhetõ;
- vállalja, hogy a pályázati anyagában külön nyilatkozik a vállalkozás által a megelõzõ két pénzügyi évben és a folyamatban lévõ pénzügyi évben kapott valamennyi csekély összegû (de minimis) támogatásról;
5. Pénzügyi feltételek:
A pályázható támogatás (vissza nem térítendõ) összege a legfeljebb 50 fõt foglalkoztató pályázó esetén a vállalkozás által létrehozott minden egyes új teljes munkaidõs munkahely után 500.000 forint, azonban az egy vállalkozás részére folyósított támogatás összege egy naptári éven belül nem haladhatja meg az 5 millió forintot.
Amennyiben a pályázónál a foglalkoztatottak létszáma meghaladja az 50 fõt és az új munkahelyek létesítésének aránya a pályázat benyújtását megelõzõ 5 év közül a legmagasabb foglalkoztatott létszámhoz viszonyítva meghaladja a 25 %-ot, a vállalkozásnak nyújtható támogatás összege minden egyes új teljes munkaidõs munkahely után 400.000 forint, azonban az egy vállalkozás részére folyósított támogatás összege egy naptári éven belül nem haladhatja meg a 40 millió forintot.
Az önkormányzat által nyújtott támogatás a Szerzõdés 87. és 88. cikkének a de minimis támogatásokra való alkalmazásáról szóló 2006. december 15-i 1998/2006/EK bizottsági rendelet (HL L 379/5, 2006.12.28.) hatálya alá tartozó csekély összegû (de minimis) támogatásnak minõsül.

Egy vállalkozásnak bármely forrásból csekély összegû (de minimis) támogatási jogcímen odaítélt támogatás összege - három pénzügyi év vonatkozásában - nem haladhatja meg a 200 000, a közúti szállítási ágazat esetében a 100 000 eurónak megfelelõ forintösszeget.
Minden egyes új csekély összegû (de minimis) támogatás odaítélésekor az adott pénzügyi évben, valamint az azt megelõzõ két pénzügyi év alatt odaítélt csekély összegû (de minimis) támogatás teljes összegét kell figyelembe venni.
A csekély összegû (de minimis) támogatás ugyanazon elszámolható költségek vonatkozásában nem halmozható más állami támogatással, amennyiben az így halmozott összeg meghaladná a Szerzõdés 87. és 88. cikke alkalmazásában a támogatások bizonyos fajtáinak a közös piaccal összeegyeztethetõnek nyilvánításáról szóló 2008. augusztus 6-i 800/2008/EK bizottsági rendeletben (általános csoportmentességi rendelet - HL L 214/3., 2008.8.9.) vagy az Európai Bizottság határozatában meghatározott támogatási intenzitást.
A támogatott köteles a csekély összegû (de minimis) támogatáshoz kapcsolódó minden iratot az odaítélést követõ 10 évig megõrizni és a támogató ilyen irányú felhívása esetén azokat köteles bemutatni. A csekély összegû (de minimis) támogatási jogcímen nyújtott támogatásokról az Európai Bizottság kérésére 20 munkanapon belül információt kell szolgáltatni.
Az 1998/2006/EK bizottsági rendelet 1. cikke alapján csekély összegû támogatás nyújtható valamennyi ágazat vállalkozásai számára az alábbi kivételekkel:
a) a 104/2000/EK tanácsi rendelet hatálya alá tartozó, halászathoz vagy akvakultúrához kapcsolódó tevékenységet végzõ vállalkozásoknak nyújtott támogatás;
b) az EUMSZ I. mellékletében felsorolt mezõgazdasági termékek elsõdleges termelésével foglalkozó vállalkozásoknak nyújtott támogatás;
c) az EUMSZ I. mellékletében felsorolt mezõgazdasági termékek feldolgozásában és forgalmazásában tevékeny vállalkozásoknak nyújtott támogatás, az alábbi esetekben:
1. amennyiben a támogatás összege az elsõdleges termelõktõl beszerzett vagy az érintett vállalkozások által forgalmazott ilyen termékek ára vagy mennyisége alapján kerül rögzítésre,
2. amennyiben a támogatás az elsõdleges termelõknek történõ teljes vagy részleges továbbítástól függ;
d) harmadik országokba vagy tagállamokba irányuló exporttal kapcsolatos tevékenységek támogatása, nevezetesen az exportált mennyiségekhez közvetlenül kapcsolódó támogatás; értékesítési hálózat kialakításával és mûködtetésével vagy exporttevékenységgel összefüggésben felmerülõ egyéb folyó kiadásokkal kapcsolatos támogatás;
e) az import áruk helyett hazai áru használatától függõ támogatás;
f) a 2010/787/EU tanácsi határozat értelmében a szénágazatban tevékenységet folytató vállalkozásoknak nyújtott támogatás;
g) a teherszállító jármûvek megvásárlására a kereskedelmi fuvarozás terén mûködõ vállalkozások számára nyújtott támogatás;
h) a nehéz helyzetben lévõ vállalkozásoknak nyújtott támogatás.
6. Szerzõdéskötés
A pályázatokat a polgármester a pályázat beérkezését követõ 45 napon belül bírálja el azzal, hogy döntése elõtt köteles a Pénzügyi Bizottság véleményét kikérni.
A pályázat pozitív elbírálása esetén a pályázati feltételeket és a pályázati adatlap adatait tartalmazó támogatási szerzõdést a polgármester köti a pályázóval, a döntést követõ 30 napon belül. A szerzõdés a projekt adatain túlmenõen tartalmazza a pályázati feltételek szerinti ellenõrzési és szankcionálási részleteket is.
7. A támogatás kifizetése:
- a vállalt többletlétszám felvételét igazoló munkaszerzõdések bemutatását követõ 30 napon belül esedékes, amennyiben a támogatott az igényelt támogatás mértékéig bankgaranciát biztosít.
Az a vállalkozás, amely a támogatást a fentiek szerint vette igénybe és a támogatás igénybevételét követõ két éven belül a vállalt létszámfejlesztést nem, vagy csökkentett mértékben teljesítette, a támogatás teljes összegét, részteljesítés esetén azzal arányosan a Ptk. 301.§. (1) bekezdése szerinti kamattal együtt egy öszszegben köteles visszafizetni.
- utólagosan, a 2 éves foglalkoztatási kötelezettség lejártát követõ 30 napon belül esedékes, amennyiben a támogatott az igényelt támogatás mértékéig bankgaranciát nem biztosít.
Az a vállalkozás, amely a támogatást a fentiek szerint veszi igénybe, azonban a vállalt létszámfejlesztést nem, vagy csökkentett mértékben teljesítette, a támogatási összeg arányosan csökkentett részére jogosult.
8. A pályázat benyújtása
A pályázatot 1 példányban - a pályázati adatlap kitöltésével és az abban meghatározott mellékletekkel együtt - kell benyújtani Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adóügyi Osztályára. Formai vagy tartalmi hiányosság esetén a pályázó egy esetben hiánypótlással kiegészítheti pályázatát.
A pályázatok benyújtásának határideje a közzététel napjától számítva folyamatos, a végsõ határidõ 2013. november 30. A pályázati adatlap és a szükséges mellékletek listája a Polgármesteri Hivatal Adóügyi Osztályán, az osztályvezetõnél vehetõk át, illetve letölthetõ a www. nagykanizsa.hu honlapról.



2013-03-18 10:30:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül