Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892343    








Honlapkeszites

Rehabilitációs fejlesztés a keszthelyi kórházban

Csaknem negyedmilliárd forint értékû, a rehabilitációs területet érintõ fejlesztés kezdõdik a keszthelyi kórházban, a nyugat-dunántúli egészségügyi intézményekkel közös projekt keretében.


A helyszínbejárással együtt tartott szerdai sajtótájékoztatón Kvarda Attila fõigazgató elmondta: a 242,5 millió forintos beruházás révén felújítják az intézmény legrégebbi épületét, amelyben ötven ágynak biztosítanak helyet.
A Zalában is hiányterületnek számító neuromuszkuloszkeletális, vagyis a balesetekbõl, agyérkatasztrófákból eredõ végtagelvesztések és bénulások miatti rehabilitációs terület fejlesztésére szánt összegbõl 178 millió forintot a belsõ építészeti munkákra, 39 milliót pedig mûszerek, gépek és eszközök beszerzésére költenek.
A háromszintes épület földszintjén továbbra is a szakrendelések lesznek, az emeleteken a rehabilitációs osztály terápiás-fejlesztõ helyiségeit, a terasszal ellátott tornatermet, szertárt, valamint a speciális bútorok és eszközök megismerésére szolgáló ergoterápiás helyiséget helyezik el többek között.
A fõigazgató az MTI kérdésére elmondta: a keszthelyi kórház részben Veszprém és Somogy megyei települések lakóit is ellátja, összesen 78 ezer embert, de a haematológiai területen Zala megye egészére is, csaknem 300 ezer lakosra terjed ki az ellátási területe. Elmondta azt is, hogy a rehabilitációs terület fejlesztése nem jár ágyszámnövekedéssel, de a hosszú elõjegyzési lista miatt kezdeményezni fogják a kapacitás bõvítését.
Essõsy Zsombor, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda vezérigazgatója kifejtette: jövõ februárban zárul a pályázat megvalósítása a nyugat-dunántúli régió egészségügyi intézményeiben. Az együttesen egymillió ember ellátását szolgáló rehabilitációs fejlesztések 15 helyszínen 12 intézményben valósulnak meg összesen 1,9 milliárd forintos beruházással.
Manninger Jenõ (Fidesz-KDNP), a Zala Megyei Közgyûlés elnöke a sajtótájékoztatón felidézte, hogy az elõzõ kormányzati ciklusban az ágyszámok és a finanszírozás csökkentése miatt nehéz helyzetbe került a keszthelyi kórház, de a fejlesztései hosszú távon is biztosítják a jó szakmai mûködését. Reményét fejezte ki, hogy a mostani beruházás után a technikai beszerzések biztosítására is nyílnak újabb pályázati források.
Ruzsics Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester mindezt azzal egészítette ki, hogy bár tavaly nyár óta a város már nem fenntartója a kórháznak, a kapcsolat az intézmény és az önkormányzat között kiváló, elvégre a kórház Keszthely és a térség egészségügyét szolgálja továbbra is.

MTI - Kanizsa



2013-03-20 12:20:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül