Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891630    








Honlapkeszites

Megkezdõdött a zalakarosi fürdõ új beruházásának építése (frissítve)

Közel 600 millió forintos beruházással, az Új Széchenyi Terv támogatásával alakítják át a zalakarosi gyógyfürdõ legrégebbi fedett részlegét, illetve alakítanak ki gyerekeknek szánt fedett élményfürdõt.


A csütörtöki bejáráson és sajtótájékoztatón Burján Richárd, a Gránit Gyógyfürdõ Zrt. vezérigazgatója elmondta: nettó 597 millió forintba kerülnek a munkálatok, amelyekhez 220 millió forint támogatást biztosít a Nyugat-dunántúli Operatív Program (NYDOP). A fürdõ saját forrásból közel 100 millió forintot ad hozzá, a fennmaradó részt hitelbõl finanszírozzák.
Két ütemben készülnek a beruházások, már elkezdõdött a fedett gyermekvilág kialakítása az eddigi, kevésbé kihasznált úszómedence területén, ezt követõen pedig a legyezõ alakú fedett fürdõt alakítják át az év végéig.
A beruházás részleteirõl Végh Andor, a fürdõ szolgáltatási osztályvezetõje kifejtette: augusztusra fejezik be a gyermekrészleget, ahol két szinten függõhidakkal, ösvényekkel, két új medencével, gyermekszaunával és játszóházzal igyekeznek aktív idõtöltést biztosítani a legkisebb vendégeknek.
Az 1970-es években épült régi fedett fürdõt ezt követõen november végéig alakítják át, egybenyitják a szûk tereket, áthelyezik a szaunákat, egy még kihasználatlan belsõ udvaron pedig új terápiás medencét létesítenek a gyógyulni vágyóknak.
Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetõ igazgatója a tájékoztatón arról számolt be, hogy a régió három megyéjében a mostani fejlesztési idõszakban mintegy 150 milliárd forint uniós forrás elosztására van lehetõség az NYDOP keretébõl. Országosan mintaértékû lehet, hogy ebben a régióban várhatóan közel száz százalékos lesz a források lekötése.
Zala, Vas és Gyõr-Moson-Sopron megyében összesen több mint 15 ezer munkahely megõrzését és további 3 ezer új álláshely létrejöttét szolgálják a programok. A régióban csaknem 2 ezer - Zalában közel 300 - új munkahely már létrejött.
Breznovits István a turisztikai beruházásokat érintve azt mondta: összesen 33 milliárd forintot fordítanak erre a területre, ebbõl 140 projekt valósulhat meg.
Manninger Jenõ (Fidesz-KDNP), a Zala Megyei Közgyûlés elnöke arról beszélt, hogy a jelentõs összegû támogatások mellett a Nyugat-Dunántúlon nem "fantomberuházások" készülnek, erre jó példa a nemrég indult zalakarosi új városközpont építését és a fürdõ átalakítását célzó munkálatok. Helyesnek nevezte azt az elképzelést, hogy Zalában is - amely Budapest után a második legjelentõsebb turisztikai célpont az országban - nem új beruházások létrejöttét, hanem a meglévõ kapacitások fejlesztését szolgálták a pályázatok.

MTI - Kanizsa



2013-03-28 12:40:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül