Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893076    








Honlapkeszites

Megállapodott Zalaegerszeg önkormányzata és a Zala Volán

A közösségi közlekedés fejlesztését célzó tárgyalások újabb lépéseként megállapodást kötött Zalaegerszeg megyei jogú város önkormányzata és a Zala Volán - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ.


Tájékoztatásuk szerint Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester és Papp László, a Zala Volán Zrt. vezérigazgatója két évre szóló közszolgáltatási szerzõdést írt alá, amely 2014 végéig biztosítja a térségben a helyi közlekedést.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ Zrt. a helyi menetrend szerinti közszolgáltatás költségeinek rendezése érdekében kezdeményezett tárgyalásokat, még 2012 májusában az önkormányzatok és a Volán-társaságok között. A jelenlegi megállapodás a tizedik az önkormányzatok és a Volán-társaságok között, amely a finanszírozhatóságot és az utaselégedettséget egyaránt szolgálja a jövõben - emelte ki az MNV Zrt. tájékoztatásában.
A helyi közszolgáltatások mûködõképességének fenntartása érdekében az önkormányzat kötelezettséget vállalt arra, hogy a 2007. január 1. és 2012. december 31. között keletkezett, fogyasztói árkiegészítés kompenzálásából fakadó hiány pótlására 250 millió forintot fizet kamatmentesen a Zala Volán Zrt. részére.
A közszolgáltatási szerzõdésben a likviditás biztosítására vonatkozó rendelkezések mellett fontos szerepet kap az utasbarát szolgáltatói szemlélet kialakítására vonatkozó szabályozás.
Az MNV Zrt. hangsúlyozza, hogy támogatja az olyan partnerséget, mint a Zala Volán Zrt. és az önkormányzat által közösen megvalósított ökoprojekt. Ennek keretében az idén a már meglévõ, biogázzal üzemelõ autóbusz mellé üzembe állítanak újabb 3 gázüzemû autóbuszt.
A vagyonkezelõ közleményében kiemelte: az új szerzõdések megkötésénél a kiszámítható és mindkét fél számára elõnyös szerzõdéses feltételrendszer kialakítása a cél, továbbá a múltban gyökerezõ finanszírozási kérdések rendezése mellett a jövõben is a közszolgáltatás biztosítása a Volán-társaságok révén.
Korábban - közös érdekek mentén - már megállapodások születtek Nyíregyházán, Gyõrben, Székesfehérvárott, Sopronban, Salgótarjánban, Dunaújvárosban, Móron, Bátonyterenyén és Veszprémben is, illetve jelenleg is tárgyalások zajlanak több megyei jogú várossal és kisebb településsel - írja közleményében az MNV Zrt.

 

MTI - Kanizsa



2013-04-01 09:19:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül