Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895234    








Honlapkeszites

Navracsics: bevált a járási rendszer mûködése

Alapvetõen bevált a járási hivatali rendszer mûködése, fennakadások országos szinten sem tapasztalhatók - jelentette ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Oroszlányban, a járási hivatal megtekintése után tartott sajtótájékoztatóján.


A tárcavezetõ elmondta: országosan is ajánlható az gyakorlat, melyet a Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott, Czunyiné Bertalan Judit vezetett be, miszerint a kormányhivatal szakigazgatási szervei a járásokban kitelepült ügyfélfogadást tartanak, közelebb hozva az ügyintézés lehetõségét a kisebb településen élõkhöz.
A miniszter ismertette, hogy bár az okmányiroda reggel nyolctól a polgárok rendelkezésére áll, a tapasztalatok szerint a nagyvárosokban még mindig a munkaidõben történõ ügyintézés a gyakoribb. "Az ügyfélszokásokban a járási hivatalokban indult meg áttörés, itt már az ügyfelek harminc százaléka munkaidõn túl érkezik" - fogalmazott Navracsics Tibor.
A miniszter Oroszlány után Kisbér járási hivatalát kereste fel, majd a gyermekbarát kihallgatószobát tekintette meg Tatabányán, a Komárom-Esztergom Megyei Rendõr-fõkapitányságon.

MTI - Kanizsa


 



2013-04-03 02:17:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül