Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893773    








Honlapkeszites

Megnyílt a Széchenyi Programiroda nagykanizsai kirendeltsége

Zala megyében másodikként nyitott irodát a Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft. a Bazárudvarban. A társaság egy európai uniós (VOP) projekt keretében márciusban és áprilisban nyitja meg újabb irodáit országszerte.

A programiroda hálózatának kibõvítését a szakmai szolgáltatása iránt megnövekedett igény váltotta ki. A terjeszkedés további célja, hogy a pályázati partnerek minél több ponton érhessék el a támogatást az Új Széchenyi Terv pályázatainak megvalósítási szakaszában. A kanizsai kirendeltség rendeltetése megegyezik az eddig létrehozottakéval: térítésmentes szakmai segítséget, iránymutatást biztosít akár a pályázati folyamat kritikus szakaszaiban is.


A Széchenyi Programiroda tanácsadói hálózata minden megyében elérhetõ. A megnyílt irodával együtt 27 kirendeltségen 161 tanácsadó várja az ügyfelek kérdéseit. A program indulása óta több mint 53 ezer esetben nyújtottak már szakmai tájékoztatást a szakemberek, melybõl 23 ezer eset már nyertes pályázatot érint. Az iroda tanácsadói rendszeresen, személyesen tartják partnereikkel a kapcsolatot annak érdekében, hogy a leghatékonyabban tájékoztathassák õket a pályázati aktualitásokról, és támpontot adjanak a vitatott kérdésekben.
A helyi iroda megnyitóján Samodai Imre regionális igazgató elmondta: Nagykanizsán és környékén már minden önkormányzatot, oktatási intézményt felkerestek, és elmondták, miben tudnak segíteni. Az irodában a kollégák a hét minden napján az érdeklõdõk rendelkezésére állnak. Eu-s pályázatok voltak, vannak és lesznek, érdemes érdeklõdni, pályázatok után nézni – hangsúlyozta.
Cseresnyés Péter polgármester elismerõ szavaiban megjegyezte, Nagykanizsa megérdemli, hogy ilyen iroda mûködjön a városban, és megköszönte az illetékeseknek, hogy városunkra gondoltak. A régióvezetõ szavait kiemelve így folytatta: volt pénz, van pénz, és lesz pénz, amit el kell költeni az eu-s támogatásokból. Ismeretei szerint többek között azért kellett létrehozni a Széchenyi Programirodákat, mert jelentõs elmaradások voltak Magyarországon az eu-s források felhasználásban, és tenni kellett valamit annak érdekében, hogy a pénz eljusson mindazokhoz, akinek szánta a magyar állam és az Európai Unió: legyenek azok akár intézmények, önkormányzatok vagy vállalkozók. Ebbõl a keretbõl, a vállalkozókhoz eddig eljutott minden egyes forint munkahelyeket teremtett – tette hozzá Cseresnyés Péter.
B. E.



2013-04-04 11:49:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül