Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894526    








Honlapkeszites

Polgármesteri közlemény a Principális árvízi védekezésérõl

A nagykanizsai Principális csatornán 2013. március 31-én kialakult kritikus árvízi helyzettel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom a lakosságot. A Nagykanizsai Járási Helyi Védelmi Bizottság 2013. április 3-án III. fokú ár- és belvízvédelmi fokozatot rendelt el, amely jelenleg is érvényben van. A Bizottság határozata alapján az alábbi intézkedések történtek meg, illetve szükségesek a továbbiakban megtenni.


A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakemberei által végzett mûszeres vizsgálat alapján a védmû (gát) nem került átvágásra. Ezzel szemben a védvonal megerõsítése jelenleg is folyamatban van, eddig több mint 7000 homokzsák került beépítésre. A csatorna és a mentett terület elválasztását követõen a vízmentesítést három szivattyú végzi, de a mai napon egy negyedik is munkába áll. A Pivári utcában az árkot lezárták, az itt beállított szivattyú napi 24 órában dolgozik. A Camping utcában található gázfogadó védelmét homokzsákokkal sikerült megoldani, a város gázellátása nem került veszélybe. A Pivári utcában 3 lakóházat kellett homokzsákokkal körbeépíteni, és ezzel megvédeni az árvíztõl.

A Bizottság az elõzõekben részletezett intézkedésekre vonatkozó ésszerû döntéseit minden körülményt mérlegelve hozta meg.

A Principális csatornán jelenleg egy nagyon lassú apadás tapasztalható. A felépített védmû az elkövetkezõ idõszakban már a mederben tartja a vizet, további kiöntés nem várható.

Az ár levonulását követõen a Nagykanizsai Járási Hivatal Népegészségügyi Intézete fogadja a szükséges fertõtlenítések elvégzésére vonatkozó igényeket.

A védekezésben eddig minden nap kb. 100 fõ önkéntes vett részt, akik a 30 fõs hivatásos szakmai stáb munkáját segítették. A részt vevõknek megköszönöm az eddigi önzetlen munkáját, és a továbbiakban is kérem mindenkinek a lehetõsége szerinti segítségét.

A lakosság tájékoztatása a kritikus árvízi helyzet fennállásáig továbbra is folyamatosan megtörténik.

Nagykanizsa, 2013. április 5.

Cseresnyés Péter
 



2013-04-05 12:40:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül