Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892482    








Honlapkeszites

NFA: meghirdették az elsõ, önkormányzatoknak szánt földeket

A Nemzeti Földalapkezelõ Szervezet (NFA) elsõ alkalommal hirdetett meg földrészleteket, hogy azokat önkormányzati vagyonkezelésbe adja - közölte a szervezet az MTI-vel.


Az NFA emlékeztet arra, hogy a kormány határozata alapján több mint 1000 hektár termõföldet - 394 darab földrészletet - ad 5 évre ingyenes önkormányzati vagyonkezelésbe a közfoglalkoztatási program megvalósítása érdekében.
A közfoglalkoztatás eszköz arra, hogy a munkaképes, de a munkaerõ-piacon hátrányban lévõ, tartósan munkanélküli embereket fokozatosan vissza lehessen vezetni az munkaerõpiacra.
A földalapkezelõ szervezet a kormányhatározat megjelenését követõ 15 napon belül megköti a vagyonkezelési szerzõdéseket az érintett 91 önkormányzattal, az ország 13 megyéjében.
A területek vagyonkezelésbe adásának célja, hogy a hátrányos helyzetû álláskeresõk egy része az agráriumban megvalósuló közfoglalkoztatás keretében jusson munkalehetõséghez. A közfoglalkoztatási program a mezõgazdasági termelésre és a Start munkaprogramokra épül, a megvalósításhoz az önkormányzatok meglévõ földterületei mellett állami földterületek biztosítása is szükséges - olvasható a közleményben.

 

MTI - Kanizsa



2013-04-07 11:18:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül