Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893390    








Honlapkeszites

Közel 15 milliárd forintba került a tél a közútkezelõnek, indul a kátyúzási szezon

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a múlt télen az elõzõ évek költségeinek kétszeresét, több mint 14,8 milliárd forintot költött hóeltakarítási és egyéb útüzemeltetési feladatokra, a társaság megkezdte a kátyúk és burkolathibák jelentõs részének kijavítását - közölte a társaság az MTI-vel.


A téli idõszakban - 2012. november 10-e és 2013. április 4-e között - a rendkívüli hóhelyzet, a szélsõséges idõjárás miatt a társaságnak az általában tartalékként szolgáló szerzõdéses hóeltakarító gépeket is be kellett rendelnie saját gépparkja mellett. Volt olyan idõszak, amikor egyszerre csaknem 700 munkagép dolgozott a hóakadályok megszüntetésén - áll a közleményben.
A közútkezelõ kiemeli, hogy a 30 ezer kilométeres közúthálózaton az elõzõ évekhez képest jóval több burkolati hiba keletkezett, a tél még több kárt okozott az elöregedett és rossz állapotban lévõ utakon. A tartós kátyúzási munkákat is csak a tervezettnél 3 héttel késõbb tudták elkezdeni.
Az egy évvel korábbihoz képest a munkálatok több mint 700 millió forinttal több anyagi ráfordítást, összesen 8,2 milliárd forintos költséget jelentenek a társaság számára.
Az úthibák kijavítása a fõútvonalakon és a forgalmasabb útszakaszokon kezdõdik, de a balesetveszélyes kátyúk javítása elsõbbséget élvez - hívja fel a figyelmet a társaság.

MTI - Kanizsa



2013-04-10 04:19:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül