Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895428    








Honlapkeszites

Felhívás a Nyugdíjas Kertbarátokhoz

Kedves Nyugdíjas Társaim, Kertbarátok!

Országos méretû program indult „Magyarország legszebb konyhakertjei” cím elnyerhetõsége céljából. A mozgalom, program célja a lakosság ösztönzése a kiskerti zöldség- és gyümölcstermesztési tevékenységek kiterjesztéséért, népszerûsítéséért. A mozgalomban Nagykanizsa városa is részt kíván venni, melyet a Kertbarát körünk is maximálisan támogat, egyetértve a felhívással.


A pályázatban való részvétel nem öncélú. Szeretnénk, ha a megfelelõ, minél nagyobb részvétel mellett támogatási alapokat szerezhetnénk a városunkban a konyhakert, biokultúra megteremtésének. A kiskerti, konyhakerti mozgalom erõsödése lehetõség teremtene újabb közösségek létrehozására. A közösségeken belül megszerezhetõk lennének azok az ismeretek, amelyek elõsegítenék múlt század 70-es, 80-as éveiben még virágzó vegyszermentes gazdálkodás elterjedését is.

Napjainkban egyre nyilván valóbbá vált, hogy a vegyszerekkel kezelt és tartósított élelmiszerek súlyosan károsítják az egészséget, melyek alattomosan, évtizedek után jelentkeznek. Ennek a folyamatnak a feltartóztatása csak úgy lehetséges, ha mind több család a lehetõségei szerint, saját maga termeli meg zöldség- és gyümölcs szükségleteit. Ehhez a jövõben az önkormányzat is segítséget tudna nyújtani.
A tét nagy, hiszen nem csak a saját, hanem a gyermekeink, a család jövõbeli egészségéért is felelõsséggel tartozunk.

Tisztelt Nyugdíjas Társaim, Kertbarátok!

Kérem, hogy a lehetõségekkel élve, mind többen nevezzetek be 2013. április 30-ig a Nagykanizsa önkormányzata által is meghirdetett „Legszebb konyhakertek” programba. A jelentkezéseket a klubok vezetõinek vagy a Polgármesteri Hivatal, Mûvelõdési Házak portáján lehet leadni.

A pályázati feltételek és jelentkezési lapok elérhetõk a nyugdíjas klubok, idõsügyi szervezetek vezetõinél, továbbá a Kanizsa Újság áprilisi számaiban.
Fogjunk össze mi nyugdíjasok, kertbarátok, hogy együttesen és sikeresen szerepelhessünk az országos versenyben, ezzel is elõsegítve városunk jó hírnevét.

Részvétellel a mozgalom, a program sikeréért!


Nagykanizsa, 2013. április 16.

Kovács Gyula
Vasutas Kertbarátok Klubja

 



2013-04-18 09:45:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül