Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892863    








Honlapkeszites

Hogyan tovább Magyarország?

A Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban elnevezésû elõadás- és vitasorozat kilencvenedik szakmai fórumát szervezték meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán. A konferencia témája ezúttal Magyarország pozíciói a Közép-kelet Európai térségben volt.


A Gazdálkodási Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ), a Társadalmi Egyesületek Országos Szövetsége, a Nagykanizsa és Térsége TISZK Nonprofit Kft. és a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara vezetése nevében Janzsó Antal nyugalmazott címzetes igazgató, a GTTSZ Nyugat-dunántúli Régiójának elnöke nyitotta meg a rendezvényt Cato bölcsességét idézve, miszerint, ha nem tudsz fiadra vagyont hagyni, okos tudománnyal támogasd, hogy nehézségeivel küzdeni tudjon az életben. Ahogy elmondta, ez a tanács az egész világban alkalmazható. Hozzátette, hazánk mindig is gazdag és sok esetben élenjáró volt a szellemi értékekben, a kreativitásban, valamint tudásbázisának gyarapításában.
– Jelentõsek ezek az elõadások, hiszen a jeles vendégek olyan értékes gondolatokat adhatnak át, melyek segítségünkre lehetnek a mindennapi tájékozódásban, segítik az eligazodást – köszöntötte a megjelenteket Cseresnyés Péter polgármester. Kiemelte, Nagykanizsa szellemi és gazdasági potenciál tekintetében sem áll rosszul. De el kell azon gondolkodnunk, hogy mi kanizsaiak hogyan tudjuk pozicionálni magunkat. Ismernünk kell a város feltételeit és adottságait. Fontos a tervkészítés, a stratégia, arra nézve, hogy a következõ öt-tíz évben hova szeretne eljutni.
Ezt követõen Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke tartotta meg elõadását. Többek között hangsúlyozta, csak biztos alapokra lehet tervezni a lehetõségeket figyelembevételével egyetemben. Továbbá, gazdasági és társadalmi stabilitás nélkül nincs pénzügyi stabilitás, mely stabilitást és versenyképességet hazánk 2004 és 2010 között vesztette el, pozíciója azóta hullámzó. Idén tavasztól, azonban kiegyenlítettebb állapot várható.
Majd a konzultációra, a véleménynyilvánításra is lehetõség nyílt. A zárszót Mérksz Andor a Kanizsa TISZK ügyvezetõje mondta.
V.M.



2013-04-25 15:19:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül