Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949149    








Honlapkeszites

Átfogó ellenõrzés az M7-es zalai szakaszán
Több szerv, köztük a Zala Megyei Rendõr-fõkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya Autópálya Alosztályának részvételével demonstratív jellegû, úgynevezett kitereléses módszerrel végrehajtott fokozott közlekedési ellenõrzést tartottak július 24-én az M7-es autópályán.

A reggel 9 órától délután 17 óráig tartó ellenõrzés során az autópálya Budapest felõl Letenye irányába tartó oldalán, a 215-ös kilométerszelvényben az összes arra elhaladó autót kiterelték a sormási pihenõbe, ahol ellenõrizték többek között az AETR és ADR szabályok megvalósulását, az állategészségügyi szabályok betartását, a migrációt, a jármûvek szállítmányait, az autópálya jogos igénybe vételét. Ezen felül természetesen ellenõrizték a jármûvezetõk esetleges alkoholos, illetve kábítószeres befolyásoltságát, valamint a passzív biztonsági eszközök használatát és a sebességet.

Az összehangolt ellenõrzés-ben részt vett az Állami Autópályakezelõ Zrt., a Nemzeti Közlekedési Ható-ság, a Vám- és Pénzügyõr-ség, a Zala Megyei Kataszt-rófavédelmi Igazgatóság, a Zala Megyei Polgárõr Szö-vetség MÁTRIX-csoportja, állat- és növényvédelmi ellenõrök, a Zala Megyei Rendõr-fõkapitányság Köz-lekedésrendészeti Osztályá-nak Autópálya Alosztálya, a ZMRFK Bevetési Szolgálata és a Nagykanizsai Rendõrkapitányság.


Az akció során a traffipax és a Mátrix rendszámfelismerõ rendszer több mint 4000 autót ellenõrzött. Sebességtúllépés miatt a rendõrök 87 közlekedõvel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot, míg 25 autósra helyszíni bírságot kellett kiszabni, hármat pedig feljelentettek különbözõ szabálysértések miatt. A rendszámfelismerõ rendszer adatai alapján egy lopott autó sem volt az arra elhaladók között.
A parkolóba terelt közel 700 jármû közül 30 sofõrjét bírságolták meg az autópálya-kezelõ illetékesei, mivel nem rendelkeztek érvényes matricával. A vámellenõrzések során dohánytermékekkel kapcsolatos jövedéki törvénysértés miatt egy külföldi autóst pénzbírsággal sújtottak. A tapasztalatok szerint ittasan senki sem közlekedett az autópálya ezen szakaszán az ellenõrzött autósok közül.
Az AETR ellenõrzések során 58 kamion vizsgálatára került sor, különbözõ mulasztások miatt négy esetben szabtak ki az ellenõrzést végzõk helyszíni bírságot. Veszélyes anyagot szállító autókkal kapcsolatos probléma, illetve állat- és növény-egészségügyi mulasztás nem volt.

Csizmazia Péter
sajtóreferens


2008-07-25 09:31:23


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül