Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949487    








Honlapkeszites

Város Napja: jól megérdemelt, önfeledt ünneplés - Tiéd a város, ünnepeljünk együtt! (frissítve)

Cseresnyés Péter polgármester megnyitójával kezdetét vette a Kanizsa Turizmusáért Egyesület szervezésében a két napos Város Napja, mely fesztiválnak a tavaly megújult Erzsébet tér adott otthont. Színes programkínálattal, finom étkekkel, arcfestéssel, rodeó bikával, kosárfonással várták a kicsiket és a nagyokat.

A színpadra a megnyitó elõtt iskolánként három-három diákot szólítottak, akik az év során kiváló tanulmányi, sport vagy versenyeredményeket értek el. Példaként szolgálnak arra, hogy a kitartó, áldozatos, szorgalmas munka meghozza az eredményét.
– Évrõl évre mindig eljön ez a két nap, amikor nem munkáról, nem feladatokról és célokról kell beszélnünk, hanem a teljesített feladatok adta nyugalommal és az elért célokkal a hátunk mögött, megállhatunk egy kicsit ünnepelni – köszöntötte a népes tömeget Cseresnyés Péter polgármester a téren.

További képek a galériában.


Beszédében a település múltját idézte, hiszen Nagykanizsa már az újkõkorszakban is lakott volt. A történelem sodrásában, városunk megmaradt, és ez az évszázados, büszke história rendkívül erõs köteléket jelent. Kihangsúlyozta, az évszázadok alatt az itt élt emberek mindig hozzátettek valamit Kanizsához, és a mában is e szellemiséget követik, hogy nyomot hagyjanak, építsenek, hozzájáruljanak városunk fejlõdéséhez.
Ezt az összefogást, a felelõsségteljes gondolkodást tükrözi az is, hogy néhány év alatt 20 milliárd forint értékû beruházás valósul meg városunkban, és jó hír, hogy Nagykanizsa neve egyre inkább pozitív értelemben szerepel. Rég nem látott fejlõdésen megy keresztül a polgárok, a civil közösségek, az itt élõ és elszármazott szakemberek közös gondolkodásának és munkájának köszönhetõen.
Az elmúlt évek eredményeit összegezve elmondta, befejezõdött a belváros megújítása, hamarosan véget ér a csatornaprogram és a kórház-rekonstrukció. Már készítik elõ a belvárosi fejlesztés második ütemét, a ligetvárosi beruházást, és ezek mellett számos még futó projekt van.
– Nagykanizsa egy dinamikus, fejlõdõ közösség, amely a jelen eredményeivel a jövõjét alapozza meg. Városunkban mindemellett 2015 végéig közel 5 milliárd forintos beruházás realizálódik az ipari parkban, amely újabb munkahelyeket teremt – összegezte a polgármester. Majd felhõtlen kikapcsolódást, jó szórakozást kívánt.
A Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban pedig a mesék, a zene, a mozgás és a tánc varázslatos világába kalauzolták el a szülõket és a kicsiket az óvodások Ficánkoló címû mûsorukkal. A programot a polgármester nyitotta meg, ahogy elmondta az óvodások is ünnepelnek ezen a napon. A pedagógusokkal együtt a gyerekek mindent megtettek azért, hogy a közönségük jól szórakozzon és a szülõk méltán legyenek büszkék rájuk. Az elõadások mögött óriási munka rejlik, és ezzel már ebben a korban megtanulják, hogy csak a teljesítmény árán lehet eredményt elérni. Ennek köszönhetõen pedig késõbb, felnõttként a társadalom hasznos tagjai lehetnek.
Eközben a téren, mely már délelõtt megtelt, iskolások szórakoztatták a közönséget produkcióikkal. Délután pedig a X. BLG Maratoni Focikupa megnyitóját követõen, a csáktornyai és a kanizsai futókat fogadta Cseresnyés Péter az Erzsébet téren, köztük Lubics Szilviát és Rudolf Tamást.
Majd a középiskolások performance-ját követõen a zumbások fergeteges mûsorát láthatták a színpadon. De fellépett a Cantilena kórus, a Zalagyöngye Táncegyüttes, a Bojtár Népzenei Együttes, az Orff Ütõegyüttes, a Strém Kálmán Ifjúsági Zenekar, a Loud and Black és Nagykanizsa Város Vegyeskarának közös mûsorára is sor került, valamint a Boksz gálára a Fõ úton. A napot az Anti Fitness Club és az Boombataucada mûsorát követõen az EDDA koncert zárta.

V.M.


A Fõ utcát és az Erzsébet teret szombaton reggel ellepte a nézelõdõk sokasága. A színes felvonulás elõtt 10 órakor elrajtoltak a Nagykanizsa-Zalakaros futóverseny résztvevõi, majd a város zászlaját vivõ huszárokkal az élen a városvezetés, a táncosok, együttesek, hagyományõrzõ egyesületek, klubok színes menete a zászlófelvonás helyszínére, a Deák térre.

A zászlófelvonás után a Tüttõ János Nótaklub mûsorával folytatódott a város napi szórakoztató program az Erzsébet téren felállított színpadon. Itt mutatta be elsõ alkalommal a város himnuszát a nótaklub, melynek zenéjét Major Lajos, a klub vezetõje szerezte, szövegét Csere Andrea írta. A himnusz szövegét képkeretbe foglalva adta át ünnepélyesen a klubvezetõ Cseresnyés Péter polgármesternek. A nóták után a Nagykanizsai Fúvószenekar vette át a színpadot, majd Jónás Tamás bûvész, kangoo bemutató, a Kanizsa Big Band, divatbemutató, dixilend, és a Szan-Dia Fittness Wellness Központ mûsora szórakoztatta a közönséget. Estefelé Kowalsky meg a Vega adott koncertet, aztán Fenyõ Miklós együttesének fellépésével szólt a rock és a roll az Erzsébet térrõl. Alig tette le kezébõl Fenyõ Miklós a mikrofont, máris megkezdõdött a visszaszámlálás, és a tûzijáték messzire világító fényében gyönyörködhettek a városlakók. Aki kissé fázott a hûvösre fordult éjszakában, még hazaindulás elõtt bemelegíthette magát a Crossroads Együttes utcabálján.

B. E.



2013-04-26 11:39:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül