Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892926    








Honlapkeszites

Május végéig igényelhetõ a minimálbér-támogatás

A minimálbér emelés végrehajtása egyes ágazatokban komoly nehézségeket jelent a vállalkozásoknak, ezért az MKIK feladatának tekintette, hogy javaslatokat dolgozzon ki a kompenzáció ügyében, amelyeket ez év elején juttatott el az illetékesekhez - adta hírül a Nagykanizsai és Kereskedelmi és Iparkamara.

A minimálbér-emelési támogatásra vonatkozószabályokat a 103/2013. (IV. 5.) kormányrendelet tartalmazza. A rendelet szerint május 31-ig nyújthatják be kérelmüket az érintett vállalkozások a munkaügyi központnak kizárólag elektronikus formában.


A vállalkozások 11 ágazatban a minimálbér-emelés végrehajtása miatti terheik csökkentését szolgáló támogatást igényelhetnek. A TEÁOR-szám szerint kedvezményezett ágazatok a következõk: élelmiszergyártás; textilgyártás; ruházati termékgyártás; bõr-, bõrtermék-, lábbeli-gyártás; fafeldolgozás; bútorgyártás; épületek építése; speciális szaképítés; kiskereskedelem; szálláshely-szolgáltatás; vendéglátás. A támogatás kizárólag a minimálbér és a garantált bérminimum emelés bér- és járulékköltségeinek fedezetére használható fel. Bõvebb információ: www.mkik.hu

Kanizsa



2013-05-05 08:35:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül