Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891709    








Honlapkeszites

A strandszezonnal együtt kerékpáros centrum is nyílt Zalakaroson

Már a nyitás perceiben százak vettek belépõt szerdán a zalakarosi termálstrandra, ahol a szezon hagyományos május 1-jei indulását egy új kerékpáros centrum megnyitása is jelezte.


Mint azt Novák Ferenc, a város polgármestere (Fidesz-KDNP) az MTI érdeklõdésére elmondta: tavaly 513 ezer vendéget fogadott a Gránit Gyógyfürdõ Zrt., és mintegy kétharmaduk a strandot látogatta meg. A szezonkezdet minden évben leginkább a német vendégeket vonzza, a szerdai pénztárnyitáskor is 99 százalékban németországi turisták álltak sorban, õket pezsgõvel várták a város és a fürdõ képviselõi.
A polgármester felidézte, hogy jelentõs változások kezdõdtek a múlt évben a zalakarosi fürdõben, ahol fõként a családosokat megcélozva adták át tavaly a strandon lévõ gyermek élményfürdõt, a Vízipók-Csodapók Gyermekvilágot és a hozzá tartozó játszóházat. A nagy sikerû részleg fejlesztését is megkezdték már: idén fedett területen folytatják a gyermekbirodalom bõvítését.
A változások része a leendõ termáltó létrehozása, amely szervesen összekapcsolódik a fürdõvel, és egyben egy új városközpont szerepét is betölti majd. A fürdõhöz kívülrõl és belülrõl egyaránt csatlakozik majd az újonnan kialakítandó terület, amely a gasztronómiai színvonal emelését is szolgálja.
A zalakarosi termálstrand nyitásával egy idõben indult el az új kerékpáros centrum szolgáltatása is a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. és szakmai partnere, a Janko Bt. mûködtetésében. Czimondor Nándor, a Zalakarosi Turisztikai Egyesület elnöke elmondta: 25 millió forintot fordítottak a központi parkolóban lévõ kölcsönzõ és szolgáltató hely megépítésére, szakmai partnerük pedig húsz kerékpárt és nordic walking-túrabotokat szerzett be.
A Zalakaros környékén található kerékpáros útvonalakról és a biciklizésre alkalmas közutakról a Tourinform irodában ingyenes térképeket adnak az érdeklõdõknek.
Novák Ferenc polgármester azt is elmondta: Zalakaros Hévízzel közösen pályázott a kerékpáros közlekedési feltételek fejlesztésére, ennek része volt a két városban létesített kölcsönzõhely, Zalaköveskúton egy kilátó, Alsópáhokon pedig játszótér megépítése. Az Új Széchenyi Terv keretébõl 116 millió forint európai uniós és hazai támogatást nyertek a beruházáshoz.
Hozzátette, hogy a kerékpározás lehetõségeit még tovább bõvítik, a város csatlakozott ugyanis a Balatongyörök és a horvátországi Varasd között kiépülõ biciklis túraútvonal és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások megteremtéséhez.

 

MTI - Kanizsa



2013-05-01 13:14:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül