Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891628    








Honlapkeszites

Németh Lászlóné: Hévíznek nemzetközi repülõtérre van szüksége

A Hévízhez közeli repülõtér a térségi turizmusra építve növelni tudta a forgalmát, ez azt jelzi, hogy "Hévíz és környéke képes eltartani egy nemzetközi repülõteret, pontosabban szólva: Hévíz és környékének már egy nemzetközi repülõtérre van szüksége" - mondta a nemzeti fejlesztési miniszter szerdán Hévízen.


Németh Lászlóné a város napja alkalmából tartott rendezvényen mondott beszédében rámutatott: a repülõtér talpon tudott maradni, sõt növelni tudta a forgalmát, Budapesten kívül az egyetlenként a hasonló, "tematikus" repterek közül.
Kiemelte: bizakodásra ad okot, hogy a nemzeti kincsnek számító Hévíz infrastruktúrája, valamint szolgáltatásai "a mostani nehéz, globális méreteket öltõ gazdasági és pénzügyi válság közepette" is bõvülnek.
A miniszter hangsúlyozta, hogy a repülõtér jelentõsége folyamatosan növekszik, és ez Hévíz számára is egyértelmûen növekedést jelent. Alig több mint két hete létesült charter összeköttetés Moszkva és a Hévíz-Balaton Airport között, így a korábbinál is több gyógyulni vágyó orosz turista érkezhet Hévízre. A város vonzerejét mutatja, hogy a járat üzemeltetõi a téli mûködtetést is fontolgatják - jegyezte meg.
A miniszter emlékeztetett arra, hogy a második Orbán-kormány kiemelt célként határozta meg Magyarország versenyképessé tételét, s "gyógyvizeink és termálfürdõink általában, Hévíz pedig különösen az egyik sajátosan magyar és nagyon is versenyképes termékünk".
A világban egyre élesebb a verseny a nagy gazdasági erõközpontok között, s "Magyarország jelenleg egy olyan tömb tagja, amely nem találja a kiutat". Úgy tûnik, ragaszkodik azokhoz a megoldásokhoz, "amelyek bajba sodorták a kontinenst, és csak nagyon nehezen fogadja el, hogy Magyarország, a maga saját módján jobb teljesítményre képes" - fogalmazott Németh Lászlóné.
Rámutatott ugyanakkor: Magyarország jelentõsen tudta növelni a következõ hétéves költségvetési idõszakra vonatkozóan a beérkezõ támogatások keretét, ezt úgy is értelmezhetjük, hogy elismerték a magyar emberek erõfeszítéseit és áldozatait. Az ország ma már a saját lábán áll, mozgásterünket jelentõsen kiszélesítettük, így mód van arra, hogy idén két ütemben még a lakhatási költségek is jelentõsen csökkenjenek - jelentette ki.
Papp Gábor polgármester (Fidesz-KDNP) ünnepi beszédében arról szólt, hogy ma Magyarország legnépszerûbb, leglátogatottabb vidéki városa Hévíz, amely tavaly 1 millió 81 ezer vendégéjszakát könyvelhetett el. Kibõvítette hagyományos kapcsolatait, új piacok felé nyitott, a tavaly üzemeltetésre átvett sármelléki repülõtérre rendszeresen érkeznek német és orosz charterjáratok, a hétvégén pedig leszáll az elsõ menetrend szerinti járat Rigából.
A polgármester szólt az utóbbi idõszakban elnyert fejlesztési támogatásokról, így az egregyi városrészben 450 millió forintból megvalósuló tematikus sétaútról, illetve az Alsópáhok, Cserszegtomaj, Nemesbük és Sármellék önkormányzatával konzorciumi partnerségben elnyert közlekedésfejlesztési támogatásról. Ez utóbbi, 196 millió forintos program révén Hévízen elindulhat a helyi járatú buszközlekedés - emelte ki Papp Gábor.

MTI - Kanizsa

 


 



2013-05-01 18:21:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül