Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948779    








Honlapkeszites

Májusi generációs forgatag – mindenkinek játszani kell!

A közelgõ Generációk Napja rendezvénysorozat programjairól tartott sajtótájékoztatót hivatali irodájában Cseresnyés Péter polgármester. Elöljáróban megköszönte az Idõsügyi Tanács (IT) vezetésének tevékenységét, hiszen mindig újabb és újabb ötletekkel állnak elõ a közösségi élet lehetõségeit keresõ idõs emberek számára.

Az egyik ötlet tavaly, az esõs idõjárás miatt elmaradt, reméljük idén már egymásra találhatnak a generációk május 16-án csütörtökön, az Eötvös téren és környékén – hangsúlyozta a polgármester.


– A generációk – fiatalabbak és idõsebbek –, azonban már két nappal korábban megismerkedhetnek egymással, hiszen a szervezõk 14-15-én bonyolítják le a tekeversenyt, míg 15-én a szenior sakkversenyt. Tehát idõben ráhangolódhatnak a résztvevõk, a szurkolók és a látogatók egyaránt az egész napos programra.
A Májusi generációs forgatag 8.45 órakor a Nagykanizsai Fúvószenekar térzenéjével kezdõdik, a rendezvényt 9 órakor Cseresnyés Péter polgármester, országgyûlési képviselõ nyitja meg. Délelõtt elsõsorban óvodások foglalják el a pódiumot játékos ügyességi versennyel, vetélkedõkkel. Majd késõbb, 11 órától a Generációs pódiummûsor részeként klubok, gimnáziumi csoportok adnak elõ táncokat, dalokat, jeleneteket egészen 17 óráig.
17 órakor Mozdulj Nagykanizsa! címmel, játékos vidám torna következik Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, MOB alelnök segítségével, és Dr. Lubics Szilvia ultramaratonista futó, a 2011-es Ultrabalaton és Spartathlon nõi gyõztesének részvételével.
Ezt követõen egy ünnepélyes aktusra kerül sor 17.30-kor. A kutyamenhely fejlesztésére indított adománygyûjtõ akció megnevesített adományozóinak elismerést ad át a város vezetése. A generációs forgatag legnagyobb produkciójaként 18 órától veszi kezdetét az utcabál.
– Egy mérföldkõhöz érkeztünk el a Generációk Napja megrendezésével – összegezte a polgármester, mert ha jól sikerül, és biztos vagyok benne, hogy jól fog sikerülni, nem lehet megtenni azt, hogy a következõ években, már, mint hagyományt, ne szervezzük meg.
Cseresnyés Péter megjegyezte, személy szerint is fontosnak tartja, és a munkatársaival, valamint az Idõsügyi Tanáccsal együtt azért támogatja a rendezvényt, hogy a fiatalabb és idõsebb emberek ne menjenek el egymás mellett, tudják megértetni egymással a problémáikat. Nagyon fontos célt fogalmazott meg az IT, amikor 2010-ben célul tûzte ki maga elé a találkozó megszervezését. Ki kell jelentenünk – tette hozzá, hogy Nagykanizsa fejlõdéséhez az itt élõ idõsebb emberekre szükség van, ki kell használnunk azt a tapasztalatot, tudást, kapcsolatrendszert, amellyel rendelkeznek. A Generációk Napjával jó példát mutatunk arra is, hogyan lehet mûködtetni az IT-ét. Jó híre van Nagykanizsának ezen a területen, mutatja ezt az is, hogy más megyei jogú városokból is eljöttek hozzánk konzultálni, vagy meghívtak bennünket tapasztalataink átadására. Végezetül a polgármester meghívott minden kanizsait a rendezvényre.
Büki Pálné, az IT alelnöke felsorolva a szervezõbizottságban közremûködõk nevét megjegyezte: sikerült minden olyan szervezetet, szervezõdést maguk mögé állítani, akik idõs emberekkel foglalkoznak, majd három lényeges momentumra hívta fel a sajtó képviselõinek figyelmét. Olyan programot szerveztek, melyben a nézõknek is tevékenykedniük kell. A generációk találkozójának legidõsebb, 83 éves szereplõjével egy divat show-ban találkozhatunk, míg a legfiatalabbal, az ovisok mûsorában. Május 16-án 13 órától az egész park egy 10 állomáshelyes játszótérré változik, és mindemellett a Generációk utcájában is játszani kell. A kiegészítõ programban aszfaltrajz verseny, KRESZ park és sakk-sátor várja a betérõket, az egészségsátorban még az életmentõ babát is kézbe lehet venni.

B. E.

Részletes program ide kattintva látható.



2013-05-02 13:31:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül