Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891596    








Honlapkeszites

Zalai településeken is elindult az Élelmiszerlavina

Zalában is megkezdõdtek a vetési munkák a Syngenta Élelmiszerlavina program keretében. A megyébõl a Foglalkoztató Zala-KAR Nonprofit Köz-hasznú Kft., a Tudat Mezsgyéjén Alapítvány, valamint Csörnyeföld önkormányzata vesz részt a programban.


Az idei pályázat keretében 4 település - Türje, Pakod, Szalapa, Zalabér önkor-mányzatának partnerségével pályázott a Foglalkoztató Zala-KAR Nonprofit Köz-hasznú Kft. A burgonya, szabadföldi paradicsom, erõs paprika, konzervuborka vetõmagokat elõosztották a település között. A burgonyát már elültették, a pa-lántákat a napokban ültetik a fóliasátrakba. A program keretén belül településen-ként 3-4 ember dolgozik. A megtermelt zöldségféléket a rászorulók és a prog-ramban dolgozók között osztják szét, mondta Martincsevics István ügyvezetõ.

A Tudat Mezsgyéjén Alapítvány önkéntesekkel dolgozik együtt. Mint megtudtuk: õk is elvetették a burgonyát. A programba bevonják az értelmi sérült embereket is, összesen 25 fõ dolgozik a földterületen. A felajánlást fogyatékossággal élõ emberek fogják majd kapni. Csörnyeföld Község önkormányzata is megkezdte az Élelmiszerlavina programban kapott vetõmagok, elsõként a burgonya vetését.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Kft. negyedik alkalommal hir-dette meg az Élelmiszerlavina programot, amelynek keretében huszonhét ön-kormányzat és civil szervezet kapott támogatást. A program lényege, hogy a Syngenta által felajánlott több millió forint értékû vetõmagból a résztvevõk hely-ben zöldségeket termelnek, az elõállított élelmiszert pedig odaadják a környéken élõ hátrányos helyzetûeknek.
 

Kanizsa



2013-05-05 11:58:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül