Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894426    








Honlapkeszites

Ne induljon el nyaralni EU kártya nélkül!

31 európai országban a magyar egészségügy terhére vehetõ igénybe az orvosilag szükséges ellátás. A nyaralási szezon közeledtével az utazni vágyók körében kívánja népszerûsíteni az Európai Egészségbiztosítási kártyát az Országos Egészségbiztosítási Pénztár. A kártyát minden érvényes TAJ kártyával rendelkezõ magyar állampolgár ingyenesen igényelheti. Segítségével pedig 31 országban, köztük Horvátországban is igénybe vehetõk egészségügyi ellátások a magyar egészségbiztosítás terhére.


A júniustól kezdõdõ nyaralási szezonban több százezer család utazik el külföldre, hogy az év közbeni fáradalmakat kipihenje. Horvátország sikere évek óta töretlen, még mindig a legnépszerûbb külföldi úti célnak számít a magyarok körében. Kevesen tudják, hogy egy, a két ország közötti egyezménynek, illetve Horvátország 2013. július 1-jei EU-csatlakozásának köszönhetõen a magyar egészségbiztosítás terhére déli szomszédunknál is ellátnak minket az orvosilag szükséges esetekben, mindössze az EU kártyát kell kiváltani hozzá utazás elõtt.
Fontos tudnunk, hogy a szolgáltatás orvosilag szükséges jellegét a kezelõorvos bírálja el, ennek megfelelõen a kártyával közvetlenül az adott tagállam társadalombiztosítási/egészségbiztosítási szervével szerzõdéses kapcsolatban álló egészségügyi szolgáltatóhoz kell fordulni, ahol az adott tagállam állampolgárát is megilletõ egyenlõ elbánás elve alapján jár az ellátás. Az EU kártya nem használható fel akkor, ha a biztosított kifejezetten valamilyen egészségügyi szolgáltatás igénybevételének céljából utazik másik tagállamba.
Az EU kártyát bármely megyei egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szervnél lehet ingyenesen igényelni, a kiváltástól számítva pedig 36 hónapig érvényes.
További információk a www.oep.hu oldalon találhatók.

Kanizsa



2013-05-08 12:09:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül