Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892007    








Honlapkeszites

Tovább nõtt Egerszeg vagyona

Az új beruházások, az utak, intézmények felújítási, karbantartási, munkálatainak eredményeként Zalaegerszeg vagyona elérte a 105 milliárd forintot, ez az elõzõ évhez képest több mint egyszázalékos növekedést jelent - közölte Balaicz Zoltán alpolgármester (Fidesz-KDNP) sajtótájékoztatón.


Az elmúlt években a városnak nem volt sem mûködési hitele, sem hiánya. A gazdasági helyzetet tovább javította a kormány több mint 800 millió forintos támogatása, amelynek eredményeképpen az idei év jó kondíciókkal kezdõdhetett el - ismertette az alpolgármester.
Szólt arról is, hogy a városban tovább csökkent a bûnözés. Az önkormányzati támogatásnak köszönhetõen sikerült növelni a körzeti megbízottak létszámát, a kamerarendszer korábban elkezdett kiépítése mellett további informatikai fejlesztésekkel támogatták a rendõrség munkáját.
Az oktatásról szólva kiemelte: annak ellenére, hogy csökken a gyermeklétszám, a zalai megyeszékhelyen szakképzési ösztöndíjnak köszönhetõen egy szakmunkás- és egy szakközépiskolai osztállyal sikerült növelni a gépészeti tanulók létszámát.
A város idén négymillió forintot különített el szakképzési ösztöndíjra, a pályázó diákok havi 6-15 ezer forint közötti összeghez juthatnak.

MTI - Kanizsa

 

 

 


 



2013-05-13 02:08:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül