Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892922    








Honlapkeszites

Kedvezõ szezonra számít a Balatontourist

Kedvezõ szezonra számít a Balatontourist Kft. az általa mûködtetett 17 balatoni kempingben, ahol az elõfoglalások és a beérkezett elõlegek is több mint 18 százalékkal meghaladják a tavalyit - tájékoztatta Székely Ferenc igazgatóhelyettes az MTI-t.


Kiemelte: a nyári elõértékesítés már május elején 10-11 százalékos növekedést mutat a tavalyi év azonos idõszakához képest.
A Balatontourist Kft. kempingjeiben található vendégházak a pünkösdi hosszú hétvégére jórészt foglaltak, a Balaton körül található összesen 500 üdülõ-, és mobilház, illetve lakókocsi 75 százalékát lekötötték. A cég statisztikái szerint a hazai vendégek érkeznek a legjelentõsebb számban a háromnapos hétvégére, mellettük hagyományosan német turisták foglaltak szállást.
A társaság az idén 200 millió forintot fordított a szezonra való felkészülésre, ebbõl eszközbeszerzések mellett felújításokat, kisebb beruházásokat hajtottak végre. A cég 26 légkondicionált mobilházzal bõvítette 150 darabból álló mobilház-kapacitását, és több tíz milliós projekt keretében teljesen megújítják a balatonfüredi vízisípályát. Hozzátette: a Balaton vízállása rendkívül biztató a szezonkezdetkor.
A Balatontourist a Balaton legnagyobb kempingüzemeltetõje: több mint 60 éve három megyében - Zala, Somogy, és Veszprém megyében - rendelkezik részben saját, részben franchise rendszerben mûködtetett szálláshelyekkel.
A tavaly õsszel zárult szezonban 175 ezer vendég 630 ezer éjszakát töltött a Balatontourist szálláshelyein.

MTI - Kanizsa



2013-05-16 13:32:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül