Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893419    








Honlapkeszites

Széchenyi Programiroda az aktuális pályázati lehetõségekrõl

A Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft. közel két hónapon át tartó országos rendezvénysorozatot szervezett, mely Tavaszi Konferenciasorozatot megyénkben Nagykanizsán rendezték meg.


Mint elhangzott, az április és május hónapokban lezajló konferenciákkal az iroda a megvalósítási szakaszban fellépõ, intenzív kooperációt igénylõ kérdésekben szeretne támogatást nyújtani, valamint területi illetékességû fejlesztéspolitikai aktualitásokkal kapcsolatos információkkal szeretné ellátni az érdeklõdõket.
Ahogy Samodai Imre, az iroda Nyugat – dunántúli regionális igazgatója elmondta, Zala megyében összesen közel kétezerre tehetõ azok száma, akik tanácsot kértek a kft. irodáiban. A városunkban a közelmúltban megnyílt képviseletet is már több százan keresték fel, hogy tájékozódjanak a pályázati lehetõségekrõl és annak módjairól.
Ezt követõen Cseresnyés Péter polgármester köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta a konferencia fontosságát, hiszen az ezen alkalmakkor elhangzott információk a mindennapokban történõ boldogulást segítik, iránymutatást adhatnak a következõ idõszakra való felkészülésben.
Ahogy a polgármester fogalmazott, az uniós pénzek legfontosabb feladata a munkahelyteremtés. A mostani kormányzat a pénz jelentõs részét a gazdaságba fekteti be. Ezt bizonyítja Cséfalvay Zolán államtitkár A határon átnyúló gazdasági kapcsolatok jövõje az Európai Unióban elnevezésû konferencián tett nyilatkozata, miszerint a rendelkezése álló összegek 60 százalékát fordíthatják a gazdaság egészének erõsítésére, így egyebek mellett a foglalkoztatás elõsegítésére, a kutatás-fejlesztésre, az innovációs és információs technológia erõsítésére, valamint a helyi, térségi gazdaságfejlesztésre.
Nagykanizsán pedig egy másfajta gondolkodásmódot próbálnak bevezetni. A 2014 és 2020 között megjelenõ pályázatokon aktívan részt kívánnak venni, és igényelni fogják az uniós pénzeket a térség fejlesztésére. A környezõ városokkal, többek között Kaposvárral, Letenyével, Lentivel, Zalaegerszeggel, Kaproncával és Csáktornyával együttmûködve gondolják a fejlesztéseket végrehajtani. Ezzel szeretnék elérni, hogy itt Zalában mindenki helyben találhassa meg a boldogulását.
Az ország tizenkilenc megyéjében zajló átfogó rendezvénysorozat kanizsai állomásán olyan elõadásokat hallgathattak az érdeklõdõk, melyekbõl tájékozódhattak az aktuális pályázati lehetõségekrõl, illetve a 2014-2020-ig tartó idõszakban Európai Uniós pályázatok várható alakulásáról, a fiatal vállalkozók lehetõségeirõl és az oktatás területén a pályázatok segítségével megvalósuló átalakulásról.
V.M.



2013-05-16 14:41:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül