Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892969    








Honlapkeszites

Már legyártották az elsõ szivattyút

A DAB Production Hungary Kft. majd egy éve határozott úgy, több hektárnyi területet vásárol a nagykanizsai Ipari Parkban, és itt hozza létre leányvállalatát. Az azóta megvalósult gyártócsarnokot és a vállalat jövõbeni terveit Paolo Mario Menon, a motorikus vízszivattyúk tervezésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cég vezetõje ismertette.


A tavaly júniusi adásvételi szerzõdés aláírását követõen, a kivitelezést augusztusban kezdték meg. A környezetvédelmi elõírásoknak megfelelõ épület elkészült, jelenleg a tesztelés folyik alacsony létszámmal. A tervek szerint a próbaüzem alatt közel háromezer szivattyút gyártanak le. Ahogy a cégvezetõ kihangsúlyozta, a minõséget tartják szem elõtt. Ezen kívül pedig a kft. munkatársai egy közel két hónapos tréningen is részt vettek Olaszországban.
Az idõjárási körülmények miatti csúszás ellenére terveik szerint betartják az elõre beütemezett céljaikat, év végére már 50 fõvel fog folyni a termelés. Az alkalmazottak jórészt a környezõ gyárakból elbocsátott emberekbõl kerültek ki. Mint megtudtuk, nagyon sok a környéken a képzett ember, többen idegen nyelven is beszélnek. Céljuk az, hogy a három éves program eredményeképpen megvalósuló gyáregységben több mint 100 embert foglalkoztassanak.
Az épületben, mely közel 15 ezer négyzetméteres gyáregység befogadására lesz alkalmas, jelenleg 4300 négyzetméteren folyik termelés. A csarnok az energiahatékonysága szempontjából az A+-os kategóriába sorolható és a tervek szerint a késõbbiekben önfenntartó lesz. A környezetvédelmet szem elõtt tartva szinte az összes meddõ energiát visszaforgatják és felhasználják az épület egy részén belül. Kihasználják a geotermikus energia nyújtotta elõnyöket, továbbá az esõvíz összegyûjtésével a mosdókban és a kerti munkáknál kiváltják a vezetékes vizet. A közeljövõben a napkollektorok telepítését is megvalósítják.
Szándékaik szerint az elsõ termelési ütemben 50 ezer darab szivattyút gyártanak, 2014-ben pedig 200 ezret, mely szám a harmadik évre már elérheti a 600 ezer darabot is.
A Kanizsán elõállított termékeket világszerte értékesítik, de többségét, közel 70 százalékát Európa piacaira szállítják majd, de kerül belõlük az oroszországi piacra is. Egy éve többek között pont ezért esett a választásuk Nagykanizsára, ugyanis szállítási szempontból kedvezõek a feltételek, közel található Padovához.
V.M.

További képek azonos címmel a galériában.
 



2013-05-17 12:47:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül