Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893301    








Honlapkeszites

Megkezdõdhet a zalalövõi elkerülõ út építése az õsszel

Megkezdõdhet õsszel a 86. számú fõút Zalalövõt elkerülõ szakaszának megépítése, amely keleti irányból kerüli majd meg a várost - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. pénteken az MTI-vel.


Az elkerülõ út építése a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. beruházásában valósul meg. Az útszakasz már meglévõ nyomvonalán 2,56 kilométer hosszan burkolatmegerõsítést végeznek, Zalalövõ és Keménfa között pedig 10,71 kilométer hosszan, új nyomvonalon épül az új elkerülõ.
A beruházás során a Zala folyón (Zalaegerszeg-Hódos vasútvonalon) egy 600 méter hosszú, nyolc nyílású, felsõpályás acél gerendahidat építenek, a Zalalövõ-Körmend vasútvonal és a Zalapatakai patak keresztezésében pedig egy 160 méter hosszú, kétnyílású felsõpályás acél gerendahidat emelnek.
A Keresztúri patak felett egy kisebb hidat is építenek, a 86. számú fõút és a 7411-es összekötõ út találkozásánál pedig különszintû csomópontot alakítanak ki.
A beruházás során 10 hektárnyi területen csereerdõsítést végeznek.
A kivitelezési munkák az eredményes közbeszerzési eljárást követõen már õsszel megkezdõdhetnek, és várhatóan 2016 nyarára fejezõdnek be. A településen a beruházásnak köszönhetõen jelentõsen csökken az áthaladó jármûvek okozta környezeti és zajterhelés, mérséklõdik a baleseti kockázat.
A zalalövõi elkerülõ út megépítése a 450 milliárd forint értékû infrastrukturális program egyik eleme. A projekt az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként uniós források segítségével valósul meg.

MTI - Kanizsa



2013-05-24 15:03:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül