Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891642    








Honlapkeszites

A termelés szünetel, de az értékesítés folytatódik

Bõvítették a termékpalettát, egy komplett szolgáltatást kívánnak nyújtani az építkezésekhez a Nagykanizsa Téglagyár Kft.-ben. Tégla, cement, áthidalók, falazó- és, padlólap téglák, csempék, járólapok forgalmazásával foglalkoznak jelenleg, de tárgyalnak nyílászárókat gyártó cégekkel is.


Szlovénia, Horvátország, Szlovákia és Románia mellett tetõcserép értékesítéssel megjelentek tavaly az ukrán piacon is – mondta Mavolo Krisztián ügyvezetõ, aki hét éve dolgozik a gyárban, és három éve irányítja. – A tégla forgalmazásával azonban nem lennének ott versenyképesek a magas fuvardíj miatt. A piackutatást azonban tovább folytatják idén is, legközelebb osztrák szakkiállításon mutatkoznak be. Amikor Mavolo Krisztián a cég élére került, még ötven dolgozóval látták el a feladatokat. Az épületek ma is azt a képet mutatják az érdeklõdõknek, mintha tevékenykednének bennük, csak éppen ünnepnap van, s nincs sürgés-forgás sem az udvaron.
A privatizáció során az olasz cég azzal a szándékkal vásárolta meg a nagykanizsai téglagyár 24 hektáros területét, hogy Magyarországon belül majd itt, Nagykanizsán épít fel egy új tetõcserépgyárat. A gyártáshoz a zalai agyag minõsége kiválónak bizonyult, és a vásárlásnál fontos szempont volt még az is, hogy a régi gyár jól bejáratott értékesítési láncolatán keresztül kezdhetik el a cserépértékesítést Magyarországon. Az olasz cég vezetése sajnos nem tudta megvalósítani elképzelését. A vásárlást követõen jelentkezett gazdasági válság következtében lecsökkent az építkezések száma, az építõanyagok iránti kereslet. A téglaértékesítés, ha nem is nagy tételekben, ennek ellenére folyamatos a kanizsai gyárban. A fogyatkozó árukészletet az elmúlt évtõl olaszországi bérgyártással egészítik ki, mivel a meglévõ korszerûtlen technológiával már nem lehet nyereségesen elõállítani a termékeket. A távolság így sem hosszabbítja meg a várakozási idõt, a megrendelt árút egy héten belül leszállítják a vevõnek. A tervezett új csarnok, és a gyártósor tervei megvannak, a beruházást azonban egyelõre le kellett állítani a megrendelések számának visszaesése miatt.
 

B.E.



2013-05-27 10:44:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül